• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #606014  autor: Kamil_K
 06 sty 2013, 01:13
Czy ktoś zauważył duże opóźnienia w dostarczaniu SMS-ów w Plusie?

Problem zaobserwowany od dziś na dwóch numerach (abo, sim+) w lokalizacjach: Opole, Wrocław, Poznań.

#606222  autor: Fasci
 07 sty 2013, 11:00
Nie tylko problem z dostarczeniem sms-ów, ale również problem z rejestracją do sieci i co chwilę rozłączanie z siecią. Przypuszczam, że LTE ich zaczyna przerastać. Mają problem z zapewnieniem podstawowych funkcji jak stały i porządny zasięg. Dodatkowym problemem jest co chwilę rozłączanie rozmowy trwającej dłużej niż 15 minut. Od dawna poziom tej " sieci " spada poniżej poziomu.

Plus??? Plus?? Co to jest??? Ściema!!!

#606310  autor: Kamil_K
 07 sty 2013, 18:00
Codziennie prowadzę rozmowę dłuższą niż 15 minut i jeszcze nigdy nie nastąpiło rozłączenie :).

#606436  autor: PANDaniel
 08 sty 2013, 10:38
ja mam problem z smsami od dluzszego czasu (kolo 3 tygodni) do numerow plusa. Dochodza jak chca, raz od razu raz po kilku minutach a czasem nawet po kilku h.

#606657  autor: kondzi
 09 sty 2013, 08:57
Polkomtelowi nie wyszła integracja z siecią Aero2 - ustawcie sobie telefony, żeby pracowały jedynie w trybie GSM i problem niedochodzenia esemesów zniknie.

Prawda, to nie jest rozwiązanie, a Plus się nie chce przyznać, że ma takie problemy, musimy podnieść wrzawę, a tymczasem przestawcie sobie słuchawki w tylko GSM i problemu, jak i szybkiego internetu nie będzie:)

#607857  autor: kondzi
 15 sty 2013, 09:39
Witam!
na forum Plusa znaleźli już podobno, że to problem z integracją z siecią Aero2 i obiecują do końca tego tygodnia naprawić to.

[ Dodano: 2013-01-21, 17:56 ]
ale mamy kolejny tydzień, a problem jest nadal - ja już wierząc, że problem zażegnany, przełączyłem telefon na obsługę UMTS, smsy dochodziły z pewnym opóźnieniem, ale kiedy nie mogłem wysłać wiadomości, przełączyłem spowrotem na GSM.

#609801  autor: paker
 25 sty 2013, 09:17
Jestem w Play i korzystam z roamingu krajowego Plusa i nie odnotowałem żadnych problemów z opóźnieniami.

#609803  autor: kondzi
 25 sty 2013, 09:25
paker pisze:Jestem w Play i korzystam z roamingu krajowego Plusa i nie odnotowałem żadnych problemów z opóźnieniami
Ale użytkownicy Play nie mają dostępu do infrastruktury od Aero2 - co innego operatorzy wirtualni - sam korzystam z karty mBank mobile, czy Lycamobile, aż sprawdzę, czy na nich też występuje taki problem.