• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #598436  autor: damian89
 01 gru 2012, 14:10
cześć jestem tutaj nowy :) i przychodze z pewnymi problemami z internetem jak w tytule,otóż tak problemy z internetem i zasięgiem w heyah zaczęły się na początku listopada,prędkość spadła dramatycznie mimo że nie zużyłem pakietu,smsy wysyłane np rano szły do 2 osoby pół dnia,napisałem do biura obsługi klienta 2 emaile i zero odpowiedzi do dnia dzisiejszego :cry:
internet jest tak wolny że nawet opera mini ledwo ciągnie,o youtube niewspomne :x
kolejny problem ze znikaniem zasięgu z 4 kresek nagle nie ma ani 1,po tych problemach kupiłem starter plusa,aktywowałem pakiet na internet i było dobrze do czasu gdy i tu zaczęły sie problemy z internetem,zasięg bardzo dobry jest 4 kreski ciągle,naprawde niewiem skąd te kłopoty których nigdy tu nie miałem,mieszkam w północnej wielkopolsce i proszę forumowiczów o pomoc

#598462  autor: user_delete34
 01 gru 2012, 17:10
Telefon ma problem z czytnikiem karty SIM i może przestawać ją czytać, więc się nagle wylogowuje z sieci, uszkodzona jest sama karta SIM, sieć jest zbyt przeciążona i próbuje przerzucić Cię na inną stację ale do tamtej nie możesz się zalogować albo coś innego. Sprawdź na tym telefonie jeszcze karty Orange i T-Mobile. Jeżeli będzie identyczny problem z zanikaniem sygnału to możesz: wymienić czytnik (serwis), kartę SIM (salon sieci) lub pogodzić się z tym, że problem jest i tyle (gdy zależy od sieci).
Jak byś wrzucił log z jakiegoś netmonitora to by można było zobaczyć czy coś jest nie tak ale zgaduję, że nie masz nic takiego zainstalowanego, skoro piszesz o kreskach jako wskaźniku sygnału.

#598483  autor: damian89
 01 gru 2012, 19:14
napewno nie ma problemów z kartami sim to moge wykluczyć :? niewiem może udam sie do salonu t-mobile :|

#598905  autor: Horacy
 04 gru 2012, 13:59
W wielu ?powiatach? w Polsce czy inaczej miejscach jest przeprowadzana modernizacji sieci T-Mobile, może właśnie znajdujesz się tam i zasięg zmalał, jak wejdziesz na stronę portalu to wczoraj był news o NetWorks i może na mapce akurat będzie twoja miejscowość to już będzie wiadomo :) co do Plusa to nie mam pojęcia.

#600934  autor: damian89
 13 gru 2012, 14:09
internet z heyah to już przeszłość i nigdy więcej tego badziewia nie aktywuje,co do plusa już wszystko jest ok widać to były chwilowe problemy,teraz mam internet z play jak dawniej i działa doskonale :D