• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #575706  autor: Maruda
 18 sie 2012, 05:57
Witam.
Jakieś dwa tygodnie temu zacząłem temat na tym forum związany z problemem mobilnego internetu w sieci plus, a ponieważ problem jest nadal i nic nie przynosi rezultatów mimo moich składanych reklamacji i zrobienia wszytskiego co w mojej mocy by sprawdzić gdzie leży problem.Postanowiłem nagrac krótki filmik z testem ów najlepszego mobilnego internetu w Polsce gdzie zasięg jest wszedzie oraz inne paści ściemy :)

A oto i on : http://youtu.be/SWMaHNB7BNE

Pierwszy test jest najlepszym wynikiem w Polsce xD zaś trzeci test udało ustalic bez laga.
Sorki że nic nie mówie, ale nie chciałem nikogo obudzic, a właśnie w nocy najgorzej chodzi.
Jakby ktoś chciał pomóc to wymienie, czynności które wykonałem , żeby sie upewnić, że wina leży po stronie operatora.
-Sprawdziłem karte sim
-Sprawdziłem modem
-Formatowałem system
-Skanowałem antywirusam/melwara-m
-Testowałem na laptopie sąsiada
-Byłem pod samym nadajnikiem
-Zgłaszałem parokrotnie BTSa
-Próby zmian serwerów DNS

Żadna z tych czynności nie pomogła,zaś gdy wząłem na próbe bezpłatnie mobliny internet w sieci T-Mobile..Eureka -wszytsko działa jak należy.

Może się komuś przyda temat, bo mnie już pozostało tylko rzucić tym o ściane.
Pozdrawiam :smt006

#575707  autor: Sig
 18 sie 2012, 06:36
Ale o co ci chodzi? Kupiłeś internet mobilny, którego parametry nie są przecież stałe. Z tego co widze w opisie to płączesz na słabą prędkość w mieszkaniu... Ok, piszesz, że ci się pogorszyło. Co z tego? Najprawdopodobniej BTS jest bardziej obciążony w twojej lokalizacji i tyle. Zmieniłeś na T, widać obsługuje mniej klientów, lub ma "szerszą" podpiętą radiolinię, lub można nawet światłowód.

Zawiodłem się, bo to jest żaden test. Do tego wypowiadasz się o zasięgu Plusa w Polsce. Siedząc w mieszkaniu.
Bez komentarza.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#575708  autor: Maruda
 18 sie 2012, 06:47
To był tylko cytat z reklamy jeśli chodzi o zasięg.Mnie on nie dotyczy bo mam do nadajnika 300m w lini prostej bez górek, drzew czy innych pasci, wiec powinno być super, miodzio i teoretycznie można by stwierdzić, ze ci co mieszkaja na wsi i maja do nadajników 7-10km powinni mieć jeszcze gorzej.
Jeszcze przeoczyłeś chyba to, że byłem pod samym nadajnikiem jesli czytałeś opis na y2bie i że problem wytepuje w dzień i w nocy 24h/dobe.Kiedy bym nie wbił na kompa to zawsze to samo od maja.
Ostatnia sprawą jest być może przeciążenie sieci -nie wnikam, ale to by znaczyło że wszyscy w moim rejonie powinni mieć ten sam problem i nie wyklucza to faktu że net jest do bani i nie jest warty takiej ceny. Aero2 chyba lepiej chodzi .
Nie chce juz rozmawiać i tłumaczyć się w tej sprawie, pokazałem jak to wyglada u mnie i poprostu zawiodłem się na Plusie.

Zle mnie odebrałeś.
Pozdro