• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #528130  autor: teleimpact
 13 sty 2012, 15:03
Witam, od rana mam problem z internetem. Zdecydowana większość stron się nie wczytuje (Połączenie zostało zresetowane/ błąd wczytywania strony). Mimo że są one on-line, ponieważ sprawdziłem na telefonie.
Modem resetowałem (odpinanie od zasilania, wyjęcie karty sim).
Internet idzie 4,5 Mb/s, zasięg 5 z 6 kresek...

W czym może być problem? Coś takiego samo mija, czy należy skontaktować się z operatorem?

#528132  autor: McCm
 13 sty 2012, 15:12
FB Play: "co do problemów z internetem - jest jakaś awaria ale nasz dział techniczny już pracuje nad tym. Przepraszam za niedogodności.."

Niestety ale mam ten sam problem. Te awarie w play to już chyba codzienność, ostatnio są coraz bardziej uciążliwe.

#528183  autor: teleimpact
 13 sty 2012, 17:51
W ostatnich dniach faktycznie jest więcej problemów, na szczęście zwykle są to 10 minutowe awarie raz na dzień. Na szczęście od jakiegoś czasu internet idzie mi pełną prędkością, mam całe 6mb/s nocą, w dzień gorzej bo 3.5mb/s ale gdzie ja bym znalazł szybszy i mniej awaryjny mobilny internet za takie pieniądze ;p
PS; Co do awarii, nie dawało mi to spokoju, okazało się że jest problem. Awaria może potrwać do jutra do godziny 16:00. Nie wiem czy problem obejmuję konkretny obszar bo w BOK poprosili o podanie miasta w którym jest problem, w Bielsku-B. i okolicach jednak jest problem głównie z serwerami z OVH