• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Dla utrzymania porządku i przejrzystości w temat, prosimy trzymanie sie zasad.

1. Zanim założysz nowy temat sprawdz czy przed chwilą, ktoś już o tym nie pisał. Wtedy lepiej dołączyć się do danego wątku, dając informacje o dalszej awarii lub jej zakończeniu.

2. Zakladając temat oznaczaj na początku kogo dotyczy problem,
np. [Orange] , [Plus], [Era], [Play], [TP] a następnie dokladnie określ problem.
Przykłady:
[Orange] Problem z doładowaniem konta prepaid.
[Plus] Awaria platformy Simplusa
[Era] Nie można zalogować sie do sieci
[Play] Nie działa Play24
 #510215  autor: SYBERIUS
 20 paź 2011, 14:24
Witajcie.

Awaria dotarła również do Tczewa (pomorskie) o godzinie 13:40. Przynajmniej ja to odczułem na własnej skórze. Nie można zestawić połaczeń głosowych ani wysyłać sms. Nic do mnie również nie dochodzi - co znaczy, że jest również problem z połaczeniami przychodzącymi.

Jedyne co jeszcze działa to sieć 3G - nie ma narazie problemów z wysłaniem mms i połączeniami z netem.

Problem zgłosiłem.

SYBERIUS

[ Dodano: 2011-10-20, 14:47 ]
Wróciło do normy- chyba problem został rozwiązany. Połączenia głosowe działają.

#510259  autor: Spamer ;)
 20 paź 2011, 16:50
Widocznie wydłużenie konta na połączenia wychodzące, po każdej płatnej czynności, wyszło im nie na rękę.

#510276  autor: KC-KARLOS
 20 paź 2011, 18:05
to nie ważność konta, tylko awaria światłowodu spowodowała kłopoty w T. W pobliskim Malborku też były problemy, ale trwały krótko.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#510278  autor: MK_
 20 paź 2011, 18:17
Sądząc po skali problemu to chyba dziesięciu światłowodów, chyba że PTC ma tak crapową sieć szkieletową, że wyciągniesz w jednym miejscu wtyczkę i 1/3 kraju leży i kwiczy.

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#510279  autor: Spamer ;)
 20 paź 2011, 18:25
MK_ pisze:PTC ma tak crapową sieć szkieletową, że wyciągniesz w jednym miejscu wtyczkę i 1/3 kraju leży i kwiczy.
A w Play jest lepiej? Chyba nie.

#510704  autor: grzegi
 22 paź 2011, 23:05
Spamer ;) pisze:
MK_ pisze:PTC ma tak crapową sieć szkieletową, że wyciągniesz w jednym miejscu wtyczkę i 1/3 kraju leży i kwiczy.
A w Play jest lepiej? Chyba nie.
A co ma Play do tego? Wątek jes o T.

#513518  autor: SYBERIUS
 05 lis 2011, 15:36
Awaria w T-Mobile TAK TAK. Nie działa internet anni połaczenia głosowe. Tylko sms przechodzą po bardzo długim czasie.

SYBERIUS

#513525  autor: KC-KARLOS
 05 lis 2011, 15:46
SYBERIUS pisze:Awaria w T-Mobile TAK TAK. Nie działa internet anni połaczenia głosowe. Tylko sms przechodzą po bardzo długim czasie.
Wiadomo już o tym, Jest inny temat odnośnie tejże awarii. http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=55168

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟