• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #502676  autor: Kamil_K
 09 wrz 2011, 18:50
Choć usługa jest już płatna i nie ma znacznika "beta", działanie wciąż jest takie jak i całej sieci Play.

Dziś próbowałem o różnych porach dnia dodzwonić się na różne numery i tylko 2 z licznych prób zakończyły się powodzeniem. Albo było od razu "Połączenie zakończone", albo "Łączenie..." w nieskończoność. Przy dwóch udanych próbach mimo szybkiego łącza nie dało się zrozumieć rozmówcy, który przebywał w pełnym zasięgu i miał telefon w Plusie. Do użytkowników T-Mobile w ogóle nie da się zestawić połączenia.

Czy ktoś jest w stanie zweryfikować, czy u niego są te same problemy?

#502980  autor: grzegi
 12 wrz 2011, 01:23
Potwierdzam. Jestem w tej chwili w Szwecji i często korzystam (właściwie codziennie), podczas rozmów do Polski. Od dwóch tygodni straszna jakość rozmów (piski, trzaski, pogłosy, echa). Play nie może zwalić na szybkość mojego łącza (w Szwecji mam 100 MBit), ani na zasięg osoby do której dzwonię, bo ona ma pełen zasięg z plusa.

Z zestawianiem połączeń też są problemy, chociaż dzisiaj było wszystko dobrze.

Proszę playforyou o interwencję, albo chociaż o komentarz.

#503319  autor: MK_
 13 wrz 2011, 21:01
Ja też wczoraj i dziś próbowałem dzwonić z Turcji (warunki internetowe bardzo dobre, kilka Megabitów luzu więc Play mi nie wciśnie idiotyzmu że internet za wolny). Albo rozmowa trwa 10 sekund, albo nie ma głosu, albo w ogóle nie łączy. Czyli jak zwykle w Play wizja dobra, wykonanie katastrofalne. Od ciebie wymagają płacenia o czasie, regulaminów i słuchania nudnych konsultantów, a sami odwalają fuszerkę jak 150. Ale nie mogę powiedzieć że totalnie do kitu, przez jakieś 10 dni działało bez zarzutów. Tylko ile się potem człowiek musiał nadenerwować...

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc