• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #483137  autor: Lukaszsz
 19 cze 2011, 16:53
Witam
Od kilku dni, coś jest nie tak, ale nie wiem czy to wia mojego telefonu (E52) karty sim, czy operatora.

Zaczęło się od tego że ludzie do mnie dzwonili, sygnał był, a mój telefon milczał. Było tak bez względu na sieć. Pomogło wyłączenie telefonu, wyjęcie karty sim...

Teraz wygląda to tak że z Orange mozna dodzwonić się bez problemu. Kumpel mający tel w plusie wysyłał do mnie smsy, ale żaden nie doszedł. Dziś gość dostarczający pizze dzwonił do mnie z tel w Plusie i mój tel też milczał...

Ktoś ma pomysł co z tym fantem zrobić?

#483139  autor: maciek764
 19 cze 2011, 17:05
ale nie wiem czy to wia mojego telefonu (E52) karty sim, czy operatora
Sam sobie poniekąd na pytanie odpowiedziałeś, zmień telefon, jak nie pomoże to zgłoś się do operatora i wymień kartę SIM, a jak to nie pomoże to pisz reklamacje.

#483143  autor: mkowalski
 19 cze 2011, 17:16
W pierwszej kolejności sprawdź, czy na innej karcie SIM (w tym samym telefonie) problem nadal występuje. To jednoznacznie wykluczy albo potwierdzi awarię telefonu.

Jeśli powyższy test nie potwierdzi usterki telefonu, sprawdź kartę SIM w innym aparacie. Weź też po uwagę, że w przypadku uszkodzonej karty SIM nie każdy aparat musi tak samo reagować - w E52 możesz mieć problemy, ale może się okazać że inny telefon będzie działał bez problemu.

#483153  autor: Lukaszsz
 19 cze 2011, 18:26
Akurat nie mam przy sobie innego tel obsługującego Orange i innej karty SIM.

Póki co znów wyłączyłem tel. wyjąłem kartę i po ponownym włączeniu jest ok... Ale smsy wysłane wczoraj przez kumpla przepadły w eterze, u kumpla status raportu: oczekuje..

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8