Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Dla utrzymania porządku i przejrzystości w temat, prosimy trzymanie sie zasad.
1. Zanim założysz nowy temat sprawdz czy przed chwilą, ktoś już o tym nie pisał. Wtedy lepiej dołączyć się do danego wątku, dając informacje o dalszej awarii lub jej zakończeniu.
2. Zakladając temat oznaczaj na początku kogo dotyczy problem,
np. [Orange] , [Plus], [Era], [Play], [TP] a następnie dokladnie określ problem.
Przykłady:
[Orange] Problem z doładowaniem konta prepaid.
[Plus] Awaria platformy Simplusa
[Era] Nie można zalogować sie do sieci
[Play] Nie działa Play24
Od wczoraj, 8.01.11 nie działa usługa PRZELEW SMS. Jest już poniedziałek, g.10:00 , a nadal nie działa.
"usługa chwilowo niedostępna. Prosimy spróbować ponownie w późniejszym terminie".
PS.1.
Już po 17ej, usługa nieczynna dalej...
PS.2.
Po 21ej, bez zmian. Nieczynne.
Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
Jak swego czasu byłem w orange i chciałem zrobić sobie przelew sms z konta mamy to też miałem te same cyrki.
Po 6 miesiącach sobie odpuściłem, dzisiaj już cała rodzina siedzi w Play
Kolejny dzień, kolejne nieczynne! 10.01.2012 Wtorek, awaria trwa dalej.
PS.1.
Godz.11:00 bez zmian.
PS.2.
Tknięty złym przeczuciem dzwonię do BOK zgłosić awarię.
Okazało się, że.. Ma pan nałożoną blokadę na Przelew Sms.
Jakim cudem? -pytam
Dzwonił ktoś z pana numeru i zablokował.
Niemożliwe! -bo fon miałem pod ręką...
Morał z tego taki, że nie można się sugerować komunikatami otrzymywanymi z sieci Orange, bo wprowadzają w błąd.
Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
Dzisiaj rano robię przelew, a po 15-stu minutach przychodzi: ''Przepraszamy przelew niemożliwy do zrealizowania. Spróbuj póżniej. Nie poniosłeś żadnych kosztów."
Z tymi kosztami to nie zupełnie prawda bo za sms skasowali. Więc po godzinie próbuję znowu i przelew doszedł do skutku - z tym, że w międzyczasie pierwszy przelew również "doszedł". Tak więc przelałem z jednej simki 20pln...
Czy ktoś potwierdza? W dalszym ciągu przelew sms nie chodzi? U mnie już od niedzieli i zaczynam wątpić czy to przypadkiem nie winna karta sim, telefon czy cóś...