• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#470136  autor: piotros.org
 11 kwie 2011, 23:48
divhashmorex pisze:nie działa internet w ofertach orange free, ofnk, business everywhere i głosowych.
Droga z Rawy Mazowieckiej do Warszawy dzisiaj przebiegła mi na ku* na telefon Omnia II, że z internetem nie może się połączyć na potrzeby nawigacji AM...
Wcześniej jak sprawdzałem to była cisza z opisem awarii, ale teraz to już wiem czemu mi się telefon nie łączył...
Zmobilizowało mnie to, żeby wykorzystać posiadane jeszcze 9zł na koncie w Play Fresh'u na zakup pakietu internetowego na następną podróż po Polsce...
A przed 23:00 w Warszawie nadal mi nie działało połączenie z internetem... :( Na szczęście główny internet mam z Plus'a... :)

piotros

#470145  autor: senshiro
 12 kwie 2011, 00:33
Przed chwilą sprawdziłem i w Warszawie (dolny Mokotów) działa. Zestaw Orange Free na Kartę + modem Huawei.

Obrazek

#470147  autor: Orfi
 12 kwie 2011, 00:56
Przed chwilą sprawdzałem i u mnie net działa, ale tylko po EDGE w GSM. W 3G nie mam w ogóle możliwości połączenia się z netem, chociaż ikonka 3G jak najbardziej pokazuje całkiem przyzwoity zasięg. Pierwsze symptomy takiego działania zauważyłem dopiero w godzinach popołudniowych i trwa to nadal.

Orfi

#470150  autor: maciek764
 12 kwie 2011, 01:27
01:27 na Śląsku internet zaczął działać w 3G.

#470163  autor: Eragon
 12 kwie 2011, 10:29
Ah.... a myślałem że to w mojej e51 siadł nadajnik jakiś... i to kilka msc przed końcem gwar :///

Już miałem czarne myśli... uf.
"Użytkownicy playa drukują sobie tę wiadomość, rolują kartkę i wkładają sobie w tyłek, pisząc powyższe komentarze: "o! tak! wreszcie ktoś inny ma awarię!""

:D Mogliby ulepszyć tą ofertę w orange, bo jestem w nim tylko bo mam wiele osób....

#470188  autor: Marcin87
 12 kwie 2011, 13:07
Dobrze,że używam w zapasie Play Online na kartę,bo wczoraj u mnie tez siadło Orange Free.

#470232  autor: cesarz
 12 kwie 2011, 17:02
Każda sieć ma awarie i problemy na łączach , wszystkie mają wady i zalety , byle nie za często to się zdarzało . to można wybaczyć.

CNN

#470234  autor: kamil1221
 12 kwie 2011, 17:06
anddroix pisze:Kur** no, awarie się zdarzają, ale informacje o nich powinny znaleźć się na stronie głównej orange.pl!
Pokaż mi choć jednego operatora, który informuje na swojej główne stronie o awarii ?
Prepaid pisze:T-mobile wejdzie i pozamiatane.
Identycznie jak była zmiana Idei na Orange - widzę poczucie humoru cię nie opuszcza.

Oficjalne przeprosiny rzecznika GTP > http://www.blog.tp.pl/wojciechjabczynsk ... ari%C4%991

#474223  autor: bronco
 04 maja 2011, 19:14
dla mnie Orange jest jedną wielka awarią - ich net mobilny w zasadzie nie działa już od 2 miesięcy. Na krótką chwile pomaga wyłączenie modemu i ponowne uruchomienie ale jak to musisz robić kilkanaście razy dziennie to zaczyna cie lekko denerwować. BOK łaskawie ran na jakiś czas potwierdza że są jakieś problemy z 3G - do tej pory myślałem że to dotyczy tylko mojego nadajnika ale dzisiaj blondi mi powiedziała że podobno połowa Warszawy ma takie problemy - niestety Play do mnie jeszcze ze swoim zasięgiem nie dotarł widać ma inne priorytety niż dostarczenie netu dla wszystkich mieszkańców Warszawy

#474229  autor: Pawrzes
 04 maja 2011, 19:50
Orange dopiero teraz zaczyna wdrażać na stacjach HSPA+ DC więc może z tego powodu teraz są problemy. Póki co w Warszawie Orange działa najgorzej ze wszystkich sieci, może w lipcu będzie lepiej... Hm, a gdzie nie masz zasięgu 3G Play w Warszawie :?:

Pozdrawiam

#474244  autor: senshiro
 04 maja 2011, 21:55
Taa... Może wdrażają to HSPA+ DC, ale od wczoraj zauważyłem, że samo HSxPA leży. Pojawia się na jakiś krótki czas (akurat teraz mi działa), a potem znika i jest sam UMTS. Np. dziś przeglądałem pół dnia www z maksymalną prędkością ~400 kbit/s :x

#474271  autor: Mixiorek
 05 maja 2011, 00:58
Pawrzes pisze:Póki co w Warszawie Orange działa najgorzej ze wszystkich sieci, może w lipcu będzie lepiej...
Jakość połączeń ostatnio to dramat....

#474274  autor: bronco
 05 maja 2011, 02:26
Pawrzes pisze:j... Hm, a gdzie nie masz zasięgu 3G Play w Warszawie :?:
centrum Wesołej - rejon stacji kolejowej - a niby nadajnik jest w odległości 600-800 metrów a zasięgu jak nie było tak nie ma (wewnątrz budynków) - inne sieci nie maja z tym problemu - poza oczywiście ostatnimi problemami technicznymi Orange

#474297  autor: Pawrzes
 05 maja 2011, 12:44
Aha, dziwne... Zimą odpalili stację z własnego masztu na terenie OSP i wydawało by się że już Plac Wojska Polskiego, Wesoła-Centrum, Wola Grzybowska i Groszówka powinny mieć dobry zasięg. Może czasowo coś stacja teraz milczy? Więcej stacji tutaj już raczej nie powstanie...

Pozdrawiam

#474433  autor: bronco
 06 maja 2011, 04:27
dla mnie to tez dziwne - ale zasięgu macierzystego Play nigdy nie miałem (nawet na ich oficjalnych planach Wesoła Centrum była zawsze biała plamą) - tylko na sieci plusa. Net czasami szczątkowo łapał ale wymagał ekwilibrystyki przy oknach lub na poddaszu - ostatnio się naciąłem i zanim się zorientowałem to modem nabił mi rachunek ponad 200 zł na karcie firmowej gdzie niby miałem 1.8 GB netu za free (w tel chwilowo pokazało że jest zasięg a po włożeniu karty do modemu już bez mojej wiedzy przełączyło mnie na drogi net plusowy - co się okazało sporym minusem na fakturze :-( z tej samej lokalizacji nadajnika przy OSP (przed awaria orange) pomarańczowy net śmigał jak burza. Maja jeszcze nadajnik przy Aquaparku - ale do tego z OSP mam rzut beretem - po prostu widzę go z balkonu - może go jeszcze dla netu nie odpalili ?

#474439  autor: Andrzej24
 06 maja 2011, 09:43
cesarz pisze:Każda sieć ma awarie i problemy na łączach , wszystkie mają wady i zalety , byle nie za często to się zdarzało . to można wybaczyć.
Czy można wybaczyć? Według mnie nie. Ja się męczyłem 3 lata odkąd idea przeszła na orange. Jakość połączeń drastycznie spadła. W końcu powiedziałem dość i odszedłem. Internetem kilka razy się bawiłem i powiem że była tragedia. Miałem wtedy internet w plusie i różnica była dużą. Dla mnie po prawie 10 latach użytkowania orange jest siecią która na problemy reaguje żółwim tempem.

#530047  autor: Niezgodna7
 23 sty 2012, 09:48
Sprawdzanie konta oraz menu Orange - jest niedostępne. (tylko pod *500 można) Dzwonienie i sms = wszystko OK.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#530057  autor: pakierhakierxd
 23 sty 2012, 10:28
Ja też się męczyłem prawie 2 lata prawie bo zerwałem umowę 2 mc-e przed końcem i przeszedłem do play w orange miałem taki marny zasięg że szlak człowieka trafiał (chodzi najbardziej o mój dom) póki nie poprawi się zasięg w orange i w t-mobile bo mają podobny tam nie przejdę i wobec tego pozostaje play/plus bo tylko oni lepiej chodzą u mnie w domu :D,nie będę chyba specjalnie kupował repeatera gsm :D,każdy wybierając siec i jeśli chce np. wziąć abonament powinien wcześniej przetestować zasięg,jakość połączeń bo inaczej będzie się wkurzał tak jak ja :(,kto wie może networks poprawi zasięg orange/t-mobile to może wtedy będzie inaczej :),poza domem nie mam problemów z zasięgiem wszędzie jest maksymalny mówię o podwórku przed moim domem :)

Pozdrawiam :)

#530210  autor: rablosik
 23 sty 2012, 19:43
A to dlatego nic niedało zrobic na zastępczem ofnk...awaria nawet sms nieszły

zycie to gra