Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Dla utrzymania porządku i przejrzystości w temat, prosimy trzymanie sie zasad.
1. Zanim założysz nowy temat sprawdz czy przed chwilą, ktoś już o tym nie pisał. Wtedy lepiej dołączyć się do danego wątku, dając informacje o dalszej awarii lub jej zakończeniu.
2. Zakladając temat oznaczaj na początku kogo dotyczy problem,
np. [Orange] , [Plus], [Era], [Play], [TP] a następnie dokladnie określ problem.
Przykłady:
[Orange] Problem z doładowaniem konta prepaid.
[Plus] Awaria platformy Simplusa
[Era] Nie można zalogować sie do sieci
[Play] Nie działa Play24
Witam, w zeszłym tygodniu zakupiłem sobie używaną Xperię S. Telefon w stanie niemal idealnym. Dopiero teraz zauważyłem jednak małą wadę. Kiedy na ekranie wyświetlany jest biały kolor(np podczas pisania wiadomości) w górnym prwym boku widac niewielką zółtawą plamę. Wygląda to na źle spasowany ekran, gdyż po mocniejszym naciśnięciu tego miejsca widać "fale", w innym miejscu tego nie ma. Telefon od zakupu przechowywany był w etui. I teraz rodzi się pytanie. Posiadam fakturę zakupu i serwisu wydaną na nazwisko poprzedniego właściciela oraz niewypełnioną kartę gwarancyjną. Mam więc z tym zgłaszać się do sprzedawcy na allegro(to chyba sklep albo lombard) czy gdzieś indziej? Faktura jest od Tmobile a ja mam w Heyah.
Prosto do serwisu można, dla nich warunkiem jest dowód zakupu i karta gwarancyjna, nie musi być podbita. Sama wada dość częsta w tym telefonie.
Większym problemem pewnie jest faktura, lombardy itp wystawiają faktury na marżę, nie na telefon. Mam nadzieję, że dołączyli faktyczny oryginalny dowód zakupu.
Znaczy faktura ta jest na poprzedniego(pierwszego) własciciela od T-mobile i zakreślone jest że to oryginał. Jest numer klienta itd więc to chyba to.(są dwie faktury jedna zakupu a druga serwisowania które polegało na updacie softu).
Jeszcze jedna sprawa. Słyszałem że w Sony Centre wymieniają telefon "od ręki. Czy to prawda? Bo najbliżej mam do tego w Manufakturze i się zastanawiam czy mi wymienią jeszcze rzed świętami czy muszę iść oddać po świętach, z racji iż na razie telefon mi jest potrzebny. Wie ktoś?