• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #739520  autor: ketraB
 11 sie 2014, 17:01
Witam, jestem dość długo posiadaczem telefonu Core Plus, i do dzisiejszego dnia nie było nic a nic, co mogłoby sprawiać problemy.
Telefon przez całą noc leżał, nie korzystałem z niego, i rano chciałem zatelefonować, wyskoczył mi taki komunikat :

"nie mozna wykryć karty sim urzenie zostanie uruchomione ponownie w celu wyszukania karty sim"

i nie pozostaje nic innego, jak wybrać opcje Uruchom ponownie. No to uruchamiam, i tak kilka razy dopóki telefon nie załapie. Nie wiem czego to może być przyczyna. Tak jak pisałem, do tej pory nic się nie działo, telefon śmigał sprawnie, aż tu nagle takie coś.
Jest na to jakieś logiczne wytłumaczenie?

#739529  autor: ketraB
 11 sie 2014, 17:21
@up.
tak dokładnie, w szparkę taką :evil:

a ma może coś wspólnego z tym ważność kart? bo mam włożoną teraz starą karte.

#739532  autor: ketraB
 11 sie 2014, 17:36
@edit.
właśnie wróciłem ze sklepu z nowym starterem, włożyłem, odpaliłem i co? :)
dalej to samo, ale o dziwo, mam komunikat
Brak karty SIM, ale na pasku pokazuje mi full zasięg. Co to za czary?! :smt011

#739571  autor: Flash999
 11 sie 2014, 20:08
Spróbuj wsunąć kilka razy i wysunąć kartę SIM. Przedmuchaj lekko styki gniazda SIM. Miałem taki komunikat w Xperii Neo V, tam też się wsuwa kartę. W moim przypadku wystarczyła wymiana karty w salonie Play. Spróbuj jeszcze wyszukać sieci i ręcznie wybrać operatora.

Stacje bazowe w województwie podlaskim