• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #737531  autor: aerq026
 04 sie 2014, 00:34
Witam. Od razu chciałbym nadmienić, że jeżeli taki temat już był, to przepraszam. Jednak sprawa jest poważna. Nie interesowałbym się tym gdyby nie chodziło tu o Kobietę (później K).
Mianowicie mam nokie 6300, sieć play, K również ma w play, a telefon pewnie jakiś z androidem. Wysłałem wiadomość, o pewnej treści, a K otrzymała wiadomość do pewnego momentu taką samą, a w dalszej części całkowicie się zmienia.
Nie dość, że staraliśmy sobie coś wyjaśnić, atmosfera napięta, to ta modyfikacja nie znanego pochodzenia wszystko jeszcze bardzie skomplikowała.
Zdarzyło mi się to po raz pierwszy, olałbym to... ale wyszło tak jakbym miał ją zdradzać, poprzez pisanie do innej dziewczyny, bo było całkowicie o czym innym niż pisaliśmy. Dalsza część wcale jest nie na temat i wszystko pogorszyła. A przecież poza K i bratem do nikogo nie pisałem. Nie umiem tego wytłumaczyć, jest to dla mnie całkowity szok! I weź wytłumacz Kobiecie, że jesteś wierny, a sms pokazuje co innego. To tak jakby miały mnie się pomylić numery i ta wiadomość miałaby być całkiem do innej. Ale nie ma innych, a ja nie umiem tego wytłumaczyć. No bo kurde, gdybym ja dostał takiego sms, to też bym miał wątpliwości, choć ten sms jest całkowicie bez sensu.
Czy jest możliwe, by treść sms-a samoistnie się zmieniła, bez jakiejkolwiek pomocy ludzkiej? To jakieś porąbane i kto jest za to odpowiedzialny?
Sprawdzałem ze dwa razy sms-y i u mnie w wysłanych nie ma tego, co dostała K.
Jak to wytłumaczyć?
Proszę o szybką pomoc dotyczącą problemu z sms-em i przepraszam za chaos w wypowiedzi.

#737534  autor: Niezgodna7
 04 sie 2014, 00:46
Niestety, mogło się coś "doczepić".
Więc...
1. Jak to ważna sprawa, lub kobieta, to dzwoń częściej
2. Wysyłaj smsy max 160 znaków.
3. Koniecznie spotkaj się z K.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#737535  autor: ?T
 04 sie 2014, 00:48
Jakiś promil połączeń może być wadliwy, dotyczy to też krótkich wiadomości tekstowych, widocznie operatorowi się połączył ten twój i jakiś inny sms w jeden. Na 99% błąd sieci (zakładając, że napisałeś prawdę i nie masz na boku innej kobitki:)

#737536  autor: Niezgodna7
 04 sie 2014, 00:57
Krótkie też łączy? Mi się wydaje, że te dłuższe.. No nic, sprawdzmy moją teorię:
AeRq - wadliwy sms był do 160 znaków, czy więcej?
(ten który pisałeś, nie ten u K.)
PS. I jakoś tak w plejozie częściej te promile się trafiają...

#737537  autor: aerq026
 04 sie 2014, 01:04
wysłany ma 129 znaków, a odebrany ma 122.

#737539  autor: aerq026
 04 sie 2014, 01:25
Tak, są znaki polskie.
Dobra, dzięki za pomoc, w końcu jest wytłumaczenie na to wszystko. Bo to było straszne przeżycie.
Dobrej nocy ;)

#737541  autor: ezaq
 04 sie 2014, 01:35
Play już kiedyś miał wpadkę z MMSami, które błędnie trafiały do innych adresatów, więc to na 99% błąd sieci. Zgłoś reklamację.
http://kontakt24.tvn24.pl/temat,powazna ... goryId=496

#737542  autor: aerq026
 04 sie 2014, 01:40
No ale reklamacja dotyczy mms-ów, czy moje zgłoszenie zostanie przyjęte?
A poza tym popatrz na datę dodania artykułu.

#737556  autor: darase
 04 sie 2014, 08:33
Kolego a widziałeś tego sms-a u K? :)
Mówią nie wierz nigdy psu i kobiecie ;) ;) :D

Jak K nie ma zaufania do Ciebie to cieniutko i nawet uśmiech do innej Pani, K może odebrać jako początek zdrady.

Nigdy więcej nie sms-uj z K bo Twój nawet błahy sms można różnie interpretować.
Najlepiej pogadać :)

Moja wife wysyła mi sms-y tylko z listą zakupów. :D

eCoal i nie ma problemu :-)

#737565  autor: Niezgodna7
 04 sie 2014, 09:34
Darase.
Nawet psu? :- D
A podobno pies jest największym przyjacielem
;- )
Tak, tak, wiem.. Psu jak kotu, a K tym bardziej
*
Powracając do tematu:
1. Reklamacja raczej nie ma sensu.
2. Nie pisz więcej smsów z polskimi znaczkami.

#737835  autor: bazooka
 05 sie 2014, 07:18
Kolego a widziałeś tego sms-a u K?
Tak sobie od razu pomyślałem, że mogła być to fajna nadinterpretacja tekstu pisanego przez K, a nawet może spełnienie jej pragnień by mogła tak źle interpretować :) Bez urazy, aerq026

#737843  autor: Janko Walski
 05 sie 2014, 08:07
Reklamacja jest konieczna, przynajmniej op poprawi sobie w systemie
W Plusie też się to zdarzyło

#737844  autor: nemo2009
 05 sie 2014, 08:11
aerq026 pisze:Tak, są znaki polskie.
Wysłałeś 129 znaków,w tym polskie,więc poszły dwa sms.Ten drugi pewnie był od kogoś innego.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"