• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #651859  autor: alkonauta
 02 sie 2013, 08:40
Od wczoraj (01.08) modem laczy sie z siecia 3G oraz 2G jednak nie otwiera zadnych stron. Lokalizacja Poznan-Rataje. Po przelozeniu karty do telefonu rowniez brak polaczenia. Pani konsultant po zgloszeniu stwierdzila lakonicznie ze trwa modernizacja. Sprawa jest w toku. Ktos ma ten sam problem?

#652078  autor: Edmund
 03 sie 2013, 00:34
U mnie nie występuje ten problem. NodeB na Piłsudskiego 20 (budynek TP S.A.) jeszcze przed modernizacją.
Ale z tego jak dziś jeździłem po Poznaniu to coś grzebią na Wildzie i sieją tam NodeB z LAC 57040

[ Dodano: 2013-08-03, 15:07 ]
Nowsze info: problem braku neta występuje na NodeB na św. Rocha 9 (akademik AWF). Ponadto problem tez występuje w okolicach Marcinkowskiego/Podgórnej.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#652185  autor: alkonauta
 03 sie 2013, 16:19
Dzieki za odpowiedz, wyglada na to z problem dotyczy tylko mnie a na dodatek jest nazbyt skomplikowany do rozwiazania.

W odpowiedzi na zgloszenie awarii uslyszalem ze mam sobie przeskanowac komputer bo powodem moze byc wirus. A konsultantka jak jej wytlumaczylem ze sprawdzalem na telefonie to przelaczyla mnie do innej osoby. Owa inna osoba uparcie twierdzila ze nie mam ani bajta na koncie mimo ze mam kilka gigabajtow. Skonsultowala sie ona rzekomo z technikiem ktory stwierdzil ze telefon, ktorego rowniez testowalem z karta orange, ma za malo pamieci by otwierac cokolwiek w necie... Szopka. Znow zgloszenie poszlo do dzialu technicznego i kolejne 2 dni oczekiwania.

Wiec jestem w punkcie wyjscia. Nie zrzucili problemu na networks. Strony sie nie otwieraja. Modem lub komorka laczy sie z netem ale nie otwiera stron. Nawet w billingu nie ma tych pojedynczych bajtow, ktore ida jako wychodzace (przychodzacych w aplikacji modemu brak). Czyzby to spryty sposob byl na zablokowanie uzytkownika ktory wykorzystuje pakiet bardziej niz zakladali to pomyslodawcy promocji? (z 200MB na dobe).

[ Dodano: 2013-08-03, 17:14 ]
Problem rozwiazany dzieki [URL=http://blog.dexterxx.pl/2012/12/19/jak- ... w-premium/]PORADZIE[/URL

Uwazam ze w systemie online "Blokada dostępu do serwisów premium" powinna nazywac sie "Blokada dostępu do internetu".

#652207  autor: pakierhakierxd
 03 sie 2013, 18:34
Też raz przypadkiem włączyłem 1 z blokad na Orange Online i się dziwiłem że net mi nie chodzi,ale odkryłem to :)

Pozdrawiam :)

#656509  autor: Orange Ekspert
 21 sie 2013, 11:21
W tym momencie blokada ta powoduje brak możliwości korzystania z internetu dla Klientów prepaid. Taka informacja jest również przy opisie usługi na stronie orange.pl. Aby korzystać z internetu należy ją wyłączyć. Cieszę się, że udało Ci się rozwiązań ten problem.

Pozdrawiam
Tomek

#663022  autor: kkoreczekk
 20 wrz 2013, 12:37
Ach te orange :)