Od czasu gdy aktywowała się (i skończyłem używać do netu Aero2) nowa umowa (Orange Mix za 29,90) mam problem z netem w telefonie (Nokia E5-00), konfiguracja dobra (wysyłana kilka razy), na innych fonach (Nokia E65, LG L9) też były problemy, nie mam pakietu tylko opcja bezpieczny internet (to, że maksymalnie pobieże z konta 19 PLN i załącza lejek, nie przetransferowałem jeszcze nawet 50 MB). Raz połączy za pierwszym razem kiedy indziej trzeba kombinować z przełączanie trybów (online - offline - online), czasem nic nie pomaga i nie łączy. Jest jeszcze jeden problem po 1h (czasem nawet szybciej) rozłancza mi neta w fonie (E5) choć siedze w tym samym miejscu. Może to ważne ale wcześniej w tym fonie miałem karte Aero2 (punkty dostępu poprzenosiłem do innych sieci docelowych, by w razie czego szybko przywrócić, w tych co jest orange nie ma punktów z innych sieci). Macie jakieś pomysły? Wątpliwe by była wina fona/systemu bo dzieje się tak na kilku różnych fonach/systemach (w nokiach najnowszy niebrandowany soft, w L9 Android 4.1 JB z brandem Play).
[ Dodano: 2013-05-30, 14:09 ]
dzisiaj zasię zniknął, kompletny brak zarówno w E5 i w 3510i. Telefon z kartą play też nie wyszukuje orange. Gdzie im to zgłosić, że zasięg zdechł?
Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!
Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!
My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"