• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #617581  autor: imek
 01 mar 2013, 19:23
Jako, że to mój pierwszy temat na tym forum to chciałbym się na wstępie przywitać :)

Teraz problem .. Otóż dostałem od znajomej numer do pewnego gościa, z którym muszę się tam w jakiejś sprawie skontaktować. OK, zaczekałem do wieczora, bo wiadomo, praca itp no i dzwonię. Wklepuję numer i magiczne 'ZADZWOŃ' dokładam telefon do ucha a tam PYYK i się rozłączyło, jeszcze zanim nawiązało połączenie (dźwięk taki jak przy próbie wykonania połączenia bez zasięgu). Dobra, zdziwienie, ale próbuję raz jeszcze - to samo. Po 10 razach, jak już byłem trochę podku*wiony, to zacząłem bawić się sieciami - przełączyłem na PLAY (Orange), PLAY (Plus) .. za każdym razem to samo - zdążę dołożyć telefon do ucha i zrywa.
W końcu stwierdziłem, że napiszę sms. Wysłałem - nie doszedł do teraz -_- po tym spróbowałem z telefonu brata - efekt ten sam, raport nie przyszedł do teraz.

Wie ktoś cokolwiek na ten temat ? Co może być przyczyną ? Może ktoś z Was miał podobny problem i wie jak go rozwiązać ?
Jestem na 100% pewien, że numer jest prawidłowy, bo poprosiłem o niego też innego znajomego (obydwoje mają kontakt na co dzień z osobą, z którą chcę się połączyć).
Z uwagi na to, że próbowałem z dwóch różnych numerów, raczej odpada opcja, żeby miał mój numer zablokowany, do tego na pewno nie dzwoniłem z prywatnego/zastrzeżonego.

Poza tym, wydaje mi się, że powinienem usłyszeć chociaż sygnał zajętego połączenia, albo coś jak miły głos pani, mówiącej mi, że abonent z którym próbuję się połączyć jest w tej chwili nieosiągalny. No cokolwiek, a mi nawet telefon połączenia nie chce wypuścić (tamte dwie osoby mogą do niej normalnie smsować i dzwonić).
Dodam jeszcze, że mam Play abonament, nic nie zablokowane, telefon HTC Desire X.

Proszę o jakąś pomoc, pozdrawiam

#617583  autor: miciugo
 01 mar 2013, 19:29
Podobnie mają wszystkie osoby które dzwonią do mojego znajomego - znajomy ma włączony na fonie filtr, który tak odrzuca wszystkie numery których nie ma w książce telefonicznej.

#617585  autor: imek
 01 mar 2013, 19:35
No ja rozumiem blokadę połączeń przychodzących z numerów zastrzeżonych .. ale, że wszystko spoza książki ??

Ale no ok, to dzięki, spróbuję przez którąś z osób, które mi numer podały, przekazać info o tym :)

Obrazek
Obrazek

#617587  autor: pakierhakierxd
 01 mar 2013, 19:48
Możliwe że ktoś coś takiego sobie zrobił,testowałem coś takiego kiedyś i naprawdę odrzucało połączenia,może ktoś nie wie o tym,spróbuj może zadzwonić z innej sieci i zobaczysz czy to wina sieci czy to ktoś coś ustawił.

Pozdrawiam :)

#617630  autor: manlions
 02 mar 2013, 01:47
Wszystko wskazuje na to, że to może być program do odrzucania połączeń, choć ja jeszcze nigdy nie spotkałem się z takim, który całkowicie odrzuca sms-y. Ale może na androidzie czy na innych systemach taki istnieje. Bo np. u mnie (Belle) jest tak, że sms zostanie zablokowany w programie (oczywiście będzie go można w tym programie odczytać), ale raport zawsze dotrze. Także troszkę dziwna sprawa z tym.