• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #612367  autor: Kryniczanin
 07 lut 2013, 18:12
Od około 30 min w Krynicy i okolicy nie ma sieci Plus.
 #612442  autor: wtfplusbad
 08 lut 2013, 01:56
Kryniczanin pisze:Od około 30 min w Krynicy i okolicy nie ma sieci Plus.
W Muszynie od okolo 18 nie ma sieci teraZ JEST GODZ 2 w nocy 0 informacji trzeba chyba przejsc na tmobile zbyt wiele razy na plusie sie zawiodlem a o ich internecie wspominal juz nawet nie bede porazka

dla szukajacych info tagi!
plus awaria muszyna brak zasiegu 2013 nie ma sieci plusgsm nie dziala nie mozna dzwonic plus,plus,plus sh...t

#612452  autor: pakierhakierxd
 08 lut 2013, 08:17
No nie wiem czy w T-Mobile będzie ci lepiej ja zauważyłem że przez Networks tam i w Orange różne cyrki się dzieją,mama ma służbowy w T i czasem bywa że cały dzień w mojej miejscowości nie ma zasięgu lub net nie działa,a ludzie z Orange też się wkurzają bo to albo kiepska jakość połączeń albo net nie działa i takie tam,z tego powodu jak zmienię z Play to tylko na Plus obecnie :)

[ Dodano: 2013-02-08, 08:18 ]
Musisz sam przetestować,wszystko zależy od regionu :]

Pozdrawiam :)

#612512  autor: Kryniczanin
 08 lut 2013, 15:13
wtfplusbad, Witam sąsiada

Dzisiaj rano był, ale dość często znika w Nowym Sączu też bo byłem. Plus tonie.

Nie polecam Ci T-Mobile przeczytaj jakie miałem cyrki

http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=52565

Obecnie najlepszą opcją jest Play. Zasięg 3 sieci rządzi miałem automat i wczoraj ślicznie przeskoczyło mi z Plusa na Orange i miałem łączność.

#612543  autor: plastyk72
 08 lut 2013, 18:05
Ja tutaj napisze odnośnie tego networks. U mnie z Orange też jakieś cyrki dzieją się. Dzowniłem do Orange mowili, ze to za sprawą networks i prace potrwaja do kwietnia. Ale któregoś razu z kolegą rozmawiałem i on mówi, że ma t-mobile i tam dostał smsa najpierw, że prace nad networks rozpoczęto i mogą być problemy a później smsa że prace zostały zakończone. To ja nie wiem jak ta networks dziala skoro w t-mobile zakonczono prace a w Orange mowioni mi ze jeszcze trwaja i do kwietnia to potrwaja.

Mam kolege co pracuje w komisie i mowi, ze czesto tutaj ludzie przychodzą z problemem, że z głośnikiem niby mają problemy - a on od razu na wejściu pytanie W Orange numer? I odpowiedź twierdząca. U mnie też zdarza się większe lub mniejsze burczenie w słuchawce podczas rozmów, a nawet przerywanie rozmów (rzadko).

Plusa mało kogo znam co używa, ale jeden z moich bardzo dobrych kolegów tego używa i systematycznie komunikat jak do niego dzwonię - abonent niedostępny czy poza zasięgiem sieci, dopiero jak ponowie połączenie to za 2 razem udaje się zadzwonić.

Tam za bardzo nie znam sie, ale używam już kilkanaście lat komórek to i niektóre nadajniki mają z kilkanaście lat jak nie więcej - są już stare i przydałyby się nowe czy jakieś odnowienia ich.

#612553  autor: wartek
 08 lut 2013, 18:54
lata nadajnika nie ma tu znaczenia, w przypadku networks modernizacja czyli prace na masztach mogły się skończyć ale potrzebna jet konfiguracja, która trwa pewien czas.
Co do Plusa to problem znany i również wyniki z modernizacji sieci, zwłaszcza 3G i umts 900. Z tego co wiem powoli pracują nad poprawą sytuacji.