• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#603718  autor: Kryniczanin
 27 gru 2012, 14:34
oem82, Dokładnie tak było u mnie ostatnio (bardzo słaby zasięg Aero2, T-Mobile, Plus) Czasem u mnie jedną kreskę wypatrzysz, ale najczęściej tylko sam napis nazwy sieci na programie od modemu i Aero2 chodziło szybciej niż T tyle że w T była jakaś awaria i w końcu od wczoraj mam swoje około 4mb a Plus na napisie mi ciągnął 6-7mb.

#603777  autor: Edmund
 27 gru 2012, 17:13
Najnowsze informacje z Zakopanego - czasami zrywa połączenie po 10 minutach, stabilność transmisji coraz to mniejsza (modem Huawei E3131-s2).
Ale nie dziwię się - coraz to więcej ludzi przyjeżdża a jedynie jeden NodeB Aero2 na całą miejscowość.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#603843  autor: nav
 27 gru 2012, 22:41
U mnie niestety bez zmian, skacze i skacze korzystac normlanie wlasciwie nie mozna, momentami dioda wrecz mruga zmieniajaca kolory z niebieskiego na turkusowy...
Ostatnio zmieniony 27 gru 2012, 23:37 przez nav, łącznie zmieniany 1 raz.

#603845  autor: Edmund
 27 gru 2012, 22:44
nav, możliwe że gdy tracisz zasięg jest to spowodowane zjawiskiem oddychania komórek, które występuje przy zwiększonym obciążeniu sieci. Jak daleko w km masz do NodeB Aero2?

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#603863  autor: nav
 27 gru 2012, 23:37
Wlasnie w tym rzecz ze jeden jest w odleglosci max 200metrow, ja go widze z okna i jeszcze 2 inne mam w poblizu, wiec naprawde nie wiem co jest grane. Problemy sie zaczely prawie miesiac temu, a tak to bylam w miare zadowolona, nawet na poczatku bardziej niz z playa ...

#603868  autor: MaciejM
 27 gru 2012, 23:54
Po październiku Aero2 jest bardziej zintegrowane z Plusem. Karty z Plusa i MVNO mają pierwszeństwo przed BDI dlatego tak działa.

#603869  autor: nav
 27 gru 2012, 23:59
Dobra spoko niech ma mniejsza predkosc, ale mi w ogole nie dziala, albo prawie w ogole jesli dzialaniem mozna nazwac podlaczenie na 2 minuty ... Nawet komunikatory sie nie lacza, a przeciez one duzo lacza nie potrzebuja.