• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Dla utrzymania porządku i przejrzystości w temat, prosimy trzymanie sie zasad.

1. Zanim założysz nowy temat sprawdz czy przed chwilą, ktoś już o tym nie pisał. Wtedy lepiej dołączyć się do danego wątku, dając informacje o dalszej awarii lub jej zakończeniu.

2. Zakladając temat oznaczaj na początku kogo dotyczy problem,
np. [Orange] , [Plus], [Era], [Play], [TP] a następnie dokladnie określ problem.
Przykłady:
[Orange] Problem z doładowaniem konta prepaid.
[Plus] Awaria platformy Simplusa
[Era] Nie można zalogować sie do sieci
[Play] Nie działa Play24
 #597899  autor: G
 28 lis 2012, 17:26
Kilkadziesiąt minut temu zaobserwowałem poważne problemy z zasięgiem w Bielsku-Białej. Normalnie mam w tym miejscu 4 kreski sygnału (full), teraz ledwie 1 albo 2, w sieci GSM (2g), a UMTS (3g) nie działa wcale. Informacja geograficzna z kanału SMS nr 50 wskazuje, że nadajnik, z którego odbierany jest sygnał znajduje się w zupełnie innej części miasta.

Obdzwomiłem kilku znajomych i okazało się, że ten problem występuje także w okolicznych miejscowościach (Np. w Czechowicach-Dziedzicach).

#597916  autor: jarekb11
 28 lis 2012, 19:00
Ja jestem z Wilkowic ,u mnie żadnego problemu nie ma.Zarówno 2g jak i 3g ful zasięg.

#597930  autor: Edmund
 28 lis 2012, 20:21
G, możliwe że robią końcową konfigurację po przebudowie sieci w ramach projektu NetWorks! Tutaj więcej info .

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#598036  autor: G
 29 lis 2012, 11:45
W ciągu nocy problemy z zasięgiem ustąpiły. Dziś jest już wszystko ok.