• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #592741  autor: Sansei
 02 lis 2012, 23:47
Od kilku dni w Siedlcach występują problemy z dzwonieniem w sieci T mobile. Bywa, ze na telefonie nie ma informacji o braku zasięgu a i tak nie można się połączyć.
Czy wiadomo coś więcej o tej awarii? Czy to jeszcze skutki niedawnego poważnego oblodzenia instalacji jakie u nas wystąpiło?
Dodam, ze nie jest to całkowity brak sieci, co jakiś czas udaje się połączyć. Obserwuję to u kilku osób na różnych telefonach...

Fanatyczny Fan F1
 #592754  autor: st.konsultant
 03 lis 2012, 00:56
Sansei pisze:Od kilku dni w Siedlcach występują problemy z dzwonieniem w sieci T mobile. Bywa, ze na telefonie nie ma informacji o braku zasięgu a i tak nie można się połączyć.
Czy wiadomo coś więcej o tej awarii? Czy to jeszcze skutki niedawnego poważnego oblodzenia instalacji jakie u nas wystąpiło?
Dodam, ze nie jest to całkowity brak sieci, co jakiś czas udaje się połączyć. Obserwuję to u kilku osób na różnych telefonach...

Zapytaj w BOA. Bardzo możliwe, że to prace związane z modernizacją i optymalizacją sieci w ramach współpracy z Orange. Trwa to zazwyczaj ok 3 tygodni.

#592782  autor: Sansei
 03 lis 2012, 09:21
Był sms o tym informujący ale we wrześniu.

[ Dodano: 2012-11-05, 16:07 ]
Wie coś ktoś więcej? Dziś w pracy okazało się, że jeszcze kilka osób miało z tym problem, ale nie wszyscy. Czy nie trafili z "dzwonieniem" akurat w przerwy czy może awaria dotyczy tylko jakichś określonych "kart sim" ? Rano i do południa działało, ale teraz znów mi padło... a mogłem zadzwonić do BOA i podpytać... ale tego nie zrobiłem.... ktoś wie ile to jeszcze będzie trwać?

[ Dodano: 2012-11-05, 21:42 ]
Dostałem odpowiedź na maila, jest modernizacja ale nie wiedzą ile potrwa... dziwne tylko, że to mój telefon najczęściej ma problemy...

Fanatyczny Fan F1