• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #590856  autor: szaffa2
 25 paź 2012, 10:42
Witam !

Od kilku dni u użytkowników telefonów w sieci Plus w mojej firmie, podczas rozmów występuję dziwny "szum", tak jakby ktoś radio stroił. Jest to na tyle głośne że nie można normalnie rozmawiać. Czy ktoś miał podobny problem ? Czy coś "się dzieje" w Lublinie na łączach ?

#591465  autor: ciekawy
 27 paź 2012, 23:30
jak testowałem T-Mobile na karte to jeszcze w tej sieci momentami bywają szumy, za czasów Ery też bywały, skoro to jeszcze jest w T-Mobile to jeśli tak masz w Plus-ie to nie spodziewaj się szybkiego rozwiązania problemu, skoro jednej sieci jak T-Mobile to nie przeszkadza, to trudno, żeby Plus szybko coś z tym zrobił.

#591484  autor: bolek2004
 28 paź 2012, 01:08
szaffa2 To jakiś problem z nadajnikami plusa na terenie Lublina. Byłem dziś u znajomych i mają dokładnie to samo co ty jakiś szum non stop na 2 telefonach plusa, pytali się mnie czy to nie podsłuch czasem także coś jest na rzeczy. Miejmy nadzieję że to chwilowe problemy. Może to mieć jakiś związek z rekonfiguracją sieci plus i aero 2 ostatnio.

#591489  autor: kwistas
 28 paź 2012, 01:21
Problem też jest u mnie i to w danych lokalizacjach nie dotyczy to wszystkich stacji, szum jest rzeczywiście tak jakby radiowy, przez to ciężko rozmówcę usłyszeć, dopiero drugie połączenie jest realizowane normalnie. Aktualnie najczęstsze problemy według mojej obserwacji zdarzają się na ul Spółdzielczości Pracy. Z początku myślałem, że problem dotyczy Playa, bo najczęściej problemy zdażają się gdy dzwonię do Playa z karty mBanku, ale na to wygląda, że to problem Plusa.

#591511  autor: Ruben
 28 paź 2012, 08:35
Zauważyłem u siebie podobne problemy jakieś 2 tygodnie temu. Początkowo myślałem, że to kolejne "udoskonalenia" dla abonentów Play korzystających w roamingu Plusa ale później czytałem właśnie o konfiguracji z aero 2 i tak to sobie wytłumaczyłem. Ostatnio nie trafiłem na podobne trudności i połączenia są dobrej jakości chociaż do T-Mobile nadal trochę im brakuje.

#591589  autor: DanielR
 28 paź 2012, 13:09
U mnie na zachodzie też z rzadka występują podobne problemy, tj. "buczenie" w słuchawce i to co ciekawe także w roamingu Orange, nie tylko sieci Plus. Spotykam się z tym efektem już chyba po raz drugi w przeciągu paru ostatnich miesięcy. Mnie pomaga wyłączenie i ponowne włączenie telefonu.