Mam duży problem i nie wiem jaka jest tu przyczyna. Proszę podsuncie pomysły co mam zrobić.
opiszę sytuację:
punkt A- miejsce mojego zamieszkania
punkt B- inne miejsce (drugi koniec miasta).
Sytuacja dotyczy Krakowa.
Zakupiłem jakieś dwa tygodnie dwie aktywacje w T-Mobile, w obu przypadkach chodzi o Samsunga Wave 3.
Próbując zadzwonić z jednego aparatu Wave3 na drugi, np. z miejsca mojego zamieszkania (punkt A) do innego miejsca (drugi koniec Krakowa) na drugi aparat Wave 3, wybiera numer i po odebraniu przez drugą osobę połączenia odrazu krótki sygnał u mnie i mnie wyrzuca.
Analogicznie jeśli żona dzwoni ze swojego Wave3 z pkt B do pkt A miejsca zamieszkania, też po odebraniu wyrzuca połaczenie. Lub zamiast zerwania po sekundzie połaczenia- włącza się odrazu poczta.
Po czym na telefon na którym się odbierało rozmowę przychodzi komunikat o nieodebranych połaczeniach.
Dodam, że próbując zadzwonić z pkt A z Wave-a np. gdzie indziej na numer stacjonarny- nie ma z tym problemu.
Z kolei dzwoniąc z Wave-a z pkt B do miejsca mojego zamieszkania pkt A na numer Play, też ta sama sytuacja czyli zaraz odrzuca mi połączenie.
Dzoniłem na pomoc techniczną do BOK, najpierw coś tam poględził o tym, że może być wadliwy soft na telefonie (ale akurat zdarzyło by sie na dwóch wave-ach?), a potem stwierdził, że ludzie inni zgłaszali w moim rejonie zamieszkania też problemy techniczne podobne- ale czy powiedział prawdę czy na odczepnego to ja już nie wiem.
I pytanie czym to może być spowodowane:
1. czy wadliwym softem obu telefonów?
2. czy problemami technicznymi z zasięgiem w moim miejscu zamieszkania (ale czy wówczas jak dzwonię do domu nawet na Play a nie na T-Mobile to by nie musiało połączyć- co nie ma miejsca)?
Proszę pomóżcie bo już nie wiem co robić?
Czy jesli jest akurat w moim miejscu kiepski zasięg to czy nie ma możliwości rozwiązać umowy- czy wkopałem się w maliny na dwa lata??
[ Dodano: 2012-07-14, 17:41 ]
nie mam możliwości edycji postu toteż piszę jeden pod drugim.
Wpadłem na pomysł i w miejscu zamieszkania zamieniłem telefony- kartę T-Mobile włożyłem do Nokii i zadzwoniłem na inny telefon też w miejscu zamieszkania i tak:
dzwonię na inny numer Play- łączy
dzwonię z Nokii (T-Mobile) na Wave (T-Mobile) wyrzuca połączenie
dzwonię z innego Play na Nokię (T-Mobile) łączy
dzwonię z innego Play na Wave (T-Mobile) wyrzuca
czyli wychodziło by na to że oba Wave3 mają wadliwy soft?? Czy ktoś miał problemy z tym telefonem?