• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #525898  autor: LowEnd
 04 sty 2012, 13:05
Witam. Ostatnio zauważyłem, że na roamingu Orange na karcie zarejestrowanej Play Fresh nie mogę wykonać żadnego połączenia głosowego, SMSy działają. Mówi sekretarka, że nie może wykonać tego połączenia, spróbuj później. Na zasięgu Plusa i Play wszystko chodzi.
Miejsce wystąpienia problemu gm. Biała Rawska. Tryb 2G Only.

U was też są takie problemy?

#525912  autor: drcox
 04 sty 2012, 13:31
Miejsce wystąpienia problemu gm. Biała Rawska.
Bo okolice Ossa są zapomniane przez nawet samego boga. Złóż reklamację, pisz do rzecznika.

#525918  autor: KC-KARLOS
 04 sty 2012, 13:40
Czyżby to Józek z Ossy? :)
A wracając do tematu: zgłoś to do Play4You na Facebook'u - może Ci się poszczęści i to sprawdzi :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#525980  autor: LowEnd
 04 sty 2012, 17:33
Sieć Play nie jest odpowiedzialna za działanie sieci na zasięgu Orange z tego wynika.
Chyba przejdę do Plusa, może poprawią Simplusa, mam ich salon jedyny w Białej Rawskiej, a ci z Play zamkneli salon po pół roku przed świętami i zwiali. ;-)

#526135  autor: play4you2
 05 sty 2012, 11:55
Na Orange loguje ci się automatycznie czy ręcznie przestawiasz? Jesli automatycznie nie powinny wystepować utrudnienia. Nie możemy zagwarantować, że nie będą, ale nie powinnny. Dalej masz problem z połączeniami? czy już działa okej?

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#526211  autor: LowEnd
 05 sty 2012, 16:14
play4you2 pisze:Na Orange loguje ci się automatycznie czy ręcznie przestawiasz?
Automatycznie pomimo dobrego zasięgu Plus na który połączenia głosowe i *111# działa w miarę, na zasięgu Orange wywala lub mówi mi sekretarka, że nie można wykonać tego połączenia w tej chwili.
play4you2 pisze:Dalej masz problem z połączeniami? czy już działa okej?
Na Orange tak, nie mogę zrealizować żadnego połączenia głosowego. Zasięg mi Orange łapie z nadajników Biała Rawska/Regnów/Cielądz tak mi pisze patrząc na Cell Info na kanale 50. Na zasięgu Plusa choć słabszy o połowę, wszystko działa mi na Nokii 101.

Telefon mam tylko z GSM 900/1800 MHz i nie zamierzam tego zmieniać, lowend to lowend nie zabawka. Dobrze gdyby sieć Play wygrała częstotliwość 1800 MHz to by odciążyło nadajniki 900 MHz, no chyba że chcecie na tym odpalić LTE to inna bajka.
Zasięgu macierzystego Play nie mam żadnego. Jeśli dalej będą takie problemy z wykonaniem rozmów, to będę zmuszony odejść do innej sieci. Na razie tylko Plus działa mi przyzwoiciej, ale ile tak będzie? Tylko niech przybędzie klientów Plusa i leżę i kwiczę z zasięgiem jeśli chodzi o roaming GSM 900/1800 MHz dla Play.