• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #505380  autor: kalion
 26 wrz 2011, 15:55
Witam,
u mnie na wszystkich 3 komórkach w sieci orange występuje problem z połączeniami od godziny, przy próbie połączenia pojawia się "sieć zajęta", a przy próbie dodzwonienia się na numery jest cisza w słuchawce.
Czy jeszcze ktoś ma taki problem, czy ta awaria jest raczej lokalna?.

#505383  autor: Mordrag
 26 wrz 2011, 16:12
W mojej miejscowości to codzienność w Orange

[ Dodano: 2011-09-26, 16:16 ]
PS: W BOKu powiedzieli, że to wina telefonu. W takim razie cała miejscowość mająca Orange musi wymienić telefony, bo Orange twierdzi, że to ich wina. Era, Plus i Play od dawna ma UMTS, a Orange myślami buja w obłokach.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#505475  autor: aquick
 26 wrz 2011, 23:17
A może BTS'y Orange was obsługujące są tak "zapchane", że nie nadążają z połączeniami?
Jeżeli po włożeniu do telefonu karty SIM innego operatora wszystko jest ok, to przyczyny należy szukać w sieci. :wink:

Obrazek

#505500  autor: kalion
 27 wrz 2011, 09:26
Rzeczywiście pewnie "zapchały się" BTS'y, po 17 sytuacja zaczęła się stabilizować, przybywa użytkowników orange na moim terenie(już kogo się nie spytać to 3/4 to numer orange) i zaczynają się takie kwiatki. ;)

#505504  autor: Andrzej24
 27 wrz 2011, 10:07
kalion pisze:Rzeczywiście pewnie "zapchały się" BTS'y, po 17 sytuacja zaczęła się stabilizować, przybywa użytkowników orange na moim terenie(już kogo się nie spytać to 3/4 to numer orange) i zaczynają się takie kwiatki. ;)
Ja ci tylko napiszę, że właśnie z tego powodu pożegnałem się z Orange. Zasięg full a ciągle sieć zajęta lub według sieci Ja jestem poza zasięgiem. Już tak dużo mnie to kosztowało ciągłe oddzwanianie do ludzi bo często nie mogli się dodzwonić, że powiedziałem dość i pożegnałem się z Orange. 3 lata się łudziłem, że może to jest przejściowe, lecz u mnie było to nagminne. Dzwoniłem, zgłaszałem pisemnie i nic to nie pomogło. Zmieniałem tel. i to samo. O UMTS też mogę pomarzyć. Jedynie Play ma u mnie UMTS, choć tel. mam ustawiony na GSM Play, to nigdy nie miałem przypadku aby ktoś się do mnie nie dodzwonił i ja a dużo dzwonie. Nie wiem co jest przyczyną w Orange, lecz takie pióra zaczęły się jak Idea przeszła na Orange. Szwagier jest w Plusie i też nie ma problemu. Tylko Orange. Tych znajomych co mam w Orange to na palcach jednej ręki bym policzył. Wszyscy przenieśli się do innych sieci bo mieli dość.

#505568  autor: remi89
 27 wrz 2011, 15:56
Widzę że coraz więcej osób narzeka na zasięg Orange. Porównując zasięg GSM czterech operatorów na terenie mojego miasta. Mogę powiedzieć z ręką na sercu że Orange ma najgorszy zasięg wewnątrz budynków, pomimo posiadania największej ilości BTS-ów (7). T-Mobile (5), Plus (6), Play (5).

P@weŁ

#505617  autor: aquick
 27 wrz 2011, 22:01
A tak swoją drogą skoro Orange chwali sie np. w reklamach telewizyjnych ogromem użytkowników, to niech się zainteresuje standardem ich połączeń bo ilość nie znaczy jakość ;-)

Obrazek