• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #500365  autor: margeo
 31 sie 2011, 00:07
Od 3 dni nie mogę korzystać z abonamentowego blueconnectu (modem w laptopie) na poznańskim Piątkowie - transfer ledwo dycha i ostatecznie strony się nie ładują. Czasem tylko gg się odpali... Ma ktoś podobny problem? Modem i laptop są sprawne - włożyłem karte OFnK i śmiga bez problemu. Znowu mają jakąś awarię?

POZDRAWIAM!

#500367  autor: Spamer ;)
 31 sie 2011, 00:11
margeo pisze:transfer ledwo dycha i ostatecznie strony się nie ładują. Czasem tylko gg się odpali...
Na moje oko wykorzystałeś limit GB transferu, przysługujący Ci w ramach abonamentu co miesiąc, po którym prędkość drastycznie spada do 16 kb/s, ale mogę się mylić, awaria też jest możliwa.

#500369  autor: margeo
 31 sie 2011, 00:18
Przyszło mi to też do głowy i właśnie zamierzam to sprawdzić, ale byłoby to dziwne, bo w sobotę miałem jeszcze 1,5GB i jeszcze nigdy nie zużyłem całego transferu - ale zobaczę i najwyżej odwołam "alarm" ;-)

[ Dodano: 2011-08-31, 00:26 ]
Temat do usunięcia :-P
Wielokrotnie oglądałem coś np na ipla i średnio schodziło 120mb za 45min filmu. Wychodzi na to, że film na vod (wcześniej nie oglądałem niczego przez blueconnect) zżarł 800mb i sprawa jasna.
ODWOŁUJĘ TEMAT - PROSZĘ MODERATORA O ZAMKNIĘCIE / USUNIĘCIE.
Mea Culpa, że nie pomyślałem o różnicy w transferze i nie sprawdziłem konta :-P ;-)

POZDRAWIAM!