• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#496196  autor: muchakk
 12 sie 2011, 20:41
MK_ PLAY'owi punkt styku z polkomtelem się zatkał. Odnośnie PLUS'a to jakoś nie chce mi się wierzyć biorąc pod uwagę, że PLAY spośród wszystkich operatorów ma najwięcej nadajników 3g i 2g(nadal wyłączone) w Przemyślu.

#496219  autor: Kamil_K
 12 sie 2011, 22:21
Niedawno zakończyłem 11,5-letnią przygodę z abonamentowym Plusem i muszę przyznać, że jakość tej sieci, którą tak bardzo sobie ceniłem, też już nie jest ta sama. Oczywiście, jest o galaktyki lepiej niż w PLAY, ale też już są problemy z płynnością, czasami dostępu, dziwnymi komunikatami i z USSD.

Od niedawna po raz pierwszy w życiu korzystam z usług PTC (Heyah) i pod względem technicznym jest mi naprawdę dobrze - menu pod *100# działa bez problemu, Heyah Samoobsługa otwiera się niezawodnie, w przeciwieństwie do Plus Online czy PLAY24, rozmowy mają wyśmienitą jakość i nie zdarzył mi się jeszcze kodek HR, no i wreszcie będę miał zasięg na uczelni.

Coś mi się wydaje, że Plus zrezygnuje z ciężaru, jakim jest dla niego roaming PLAY. Trudno spekulować o ich tajnej umowie, ale skoro wiadomo, że stawka jest płaska i niezależna od ilości minut połączeń, to może być tak, że stopień rozrośnięcia się PLAY'a i aktywność jego klientów zaskoczyła Plusa i jego sprawną dotąd infrastrukturę ;).

#496222  autor: MK_
 12 sie 2011, 22:24
Coś mi się wydaje, że Plus zrezygnuje z ciężaru, jakim jest dla niego roaming PLAY.
A kredyty Solorza to spłacą z wygranej w Totka :-D

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#496225  autor: Kamil_K
 12 sie 2011, 22:35
Z wiernych klientów gotowych płacić 59 gr/min i dostawać 50 minut za 29,90 :).

Kto wie, czy koszty serwisowania i rozbudowy infrastruktury przeciążonej przez użytkowników PLAY nie przekraczają tego, co inkasują za roaming wewnętrzny :).

#496226  autor: MK_
 12 sie 2011, 22:38
Z wiernych klientów gotowych płacić 59 gr/min i dostawać 50 minut za 29,90 :)
Fakt, na śmierć zapomniałem jaka ta sieć jest absurdalnie droga i jak absurdalną ma rzeszę oddanych klientów :glasses8:

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#497744  autor: chrisfent
 19 sie 2011, 15:19
widze, że nie tylko u mnie zasięg szwankuje. mam już po dziurki w nosie playa! poczekam na koniec umowy i rpzneosze sie , a patrzac na zasięg to chyba do Plusa

#497760  autor: grzegi
 19 sie 2011, 17:59
Jeśli chcesz się przenosić do Plusa tylko ze względu na zasięg, to po prostu przejdź manualnie na Plusa w opcjach telefonu. Po co przepłacać, skoro to samo możesz mieć w Play znacznie taniej. Przemyśl. Chyba, że masz awersję do Play i nie chcesz mieć z nimi nic wspólnego, to już wtedy jest inna rozmowa.

#497866  autor: Spamer ;)
 19 sie 2011, 23:17
chrisfent pisze:a patrzac na zasięg to chyba do Plusa
T-Mobile też niczego sobie...

#498044  autor: JaneQ_Damian65
 20 sie 2011, 18:31
Kamil_K pisze:Z wiernych klientów gotowych płacić 59 gr/min i dostawać 50 minut za 29,90 :).
Heh, gdyby nie ja, mój kuzyn dalej by płacił 79 gr/min do KAŻDEJ (ooo, play także :smt005 ) sieci i 20 gr/sms :mrgreen: . Zmieniłem mu taryfę w Plusie na Kartę z Team 7 na Simplus to po 1 tygodniu "zaje....a ta taryfa! wiesz jak mi mało kasy pobiera :lol: ". Do innej sieci nie przejdzie, bo "wszyscy są w Plusie!".

Mam nawet wujka który dalej ma Sami Swoi i nie zmieni operatora tylko dlatego, że "pewnie mu się coś popsuje"... Ehhh....