• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #489919  autor: wlodarek1
 17 lip 2011, 17:00
Byłem dziś w salonie Plusa by przedłużyć umowę a tu klops - nie można wprowadzić nowego numeru IMEI do umowy , bo "popsuł się system" .
Pracownica salonu przedzwoniła do swojej koleżanki po fachu w innym salonie i dowiedziała się że gdzie indziej są takie same problemy. I tak jest od kilku dni bo podobno wprowadzają nowe cenniki , promocję i jest bałagan w systemie . Czy zmian nie mogliby w Plusie wprowadzać tak by pracownicy salonów i klienci nie mieli z tego powodu kłopotów :?:
Przecież dziś na świecie jest taka wspaniała technika , wszystko jest przekazywane cyfrowo , w wysokiej rozdzielczości a w Plusie nowych promocji,cen nie mogą normalnie wprowadzić :evil:

#489923  autor: MK_
 17 lip 2011, 17:13
I niby co takiego się w tym wspaniałym Plusie zmienia?

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#489975  autor: wlodarek1
 17 lip 2011, 20:09
Zmieniają się różne rzeczy , ale raczej na gorsze.
Na przykład zmiana taryfy Mix IV na Mix V - zmiana raczej na gorsze :cry:

#489979  autor: Andrzej24
 17 lip 2011, 20:40
Ja jak kiedyś chciałem podpisać umowę na internet w Plusie to w punkcie również mieli awarię systemu. Poszedłem do Vobisu i tam bez problemu podpisałem umowę na internet. Dziwne to jest. Salon Plusa nie potrafił a Vobis tak. Jakaś paranoja w tym Plusie a jak czytam różne fora to okazuje się, że w Plusie bardzo często mają jakieś mniejsze lub większe awarie.

#490008  autor: neoptb
 17 lip 2011, 22:23
wlodarek1 pisze:I tak jest od kilku dni bo podobno wprowadzają nowe cenniki , promocję i jest bałagan w systemie .
Bzdura.
wlodarek1 pisze:Na przykład zmiana taryfy Mix IV na Mix V - zmiana raczej na gorsze :cry:
Faktycznie na gorsze jest dać komuś przy doładowaniu za 50 zł 0.29 gr. zamiast 0.58 gr. - szerokości w rozumowaniu.

wlodarek1, Andrzej24, czy wy uważacie,że firma nigdy nie może mieć awarii? To ja nie wiem w jakim świecie wy żyjecie.
Andrzej24 pisze:Vobis tak.
ma swoje systemy i nie zawiera umów.

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#490072  autor: wlodarek1
 18 lip 2011, 09:07
Neotb -- taryfie mix IV możesz w ciągu miesiąca skorzystać 5 razy z opcji
" tanio do wszystkich dużych sieci " Za 6 zł masz 21 munut .
5 x 6 zł = 30zł czyli całe miesieczne doładowanie .
I jest 29 gr/min przez cały czas .
A z tego co widzę to w taryfie mix V już tak się nie da :x

#490076  autor: KC-KARLOS
 18 lip 2011, 09:28
wlodarek1 pisze:Neotb -- taryfie mix IV możesz w ciągu miesiąca skorzystać 5 razy z opcji
" tanio do wszystkich dużych sieci " Za 6 zł masz 21 munut .
5 x 6 zł = 30zł czyli całe miesieczne doładowanie .
I jest 29 gr/min przez cały czas .
A z tego co widzę to w taryfie mix V już tak się nie da :x
Nie da się - poza tym znikają darmowe pakiety SMS-ów, 100 minut w Plusie i na stacjonarne w weekendy i wieczorami za 5 zł...

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#490093  autor: neoptb
 18 lip 2011, 11:03
wlodarek1 pisze:A z tego co widzę to w taryfie mix V już tak się nie da
Dlatego,że jest ogólne obniżenie stawki przy doładowaniach od 50 zł. W samej kwocie 30 zł jest już 49 gr. za minutę. Także logiczne,że te pakiety przestały funkcjonować.
Nie da się - poza tym znikają darmowe pakiety SMS-ów, 100 minut w Plusie i na stacjonarne w weekendy i wieczorami za 5 zł...
teraz masz stała opłatę za rozmowę od tego, która jest dużo korzystaniejsza. Fakt,ze bez telefonów stacjonarnych ale zostały one ujęte w wybranych numerach.

żyj i pozwól żyć.

#490162  autor: Andrzej24
 18 lip 2011, 15:24
neoptb pisze:
Andrzej24 pisze:Vobis tak.
ma swoje systemy i nie zawiera umów.
Sam gość z Plusa mnie wysłał do Vobisu bo mieli awarię własnego systemu. Umowę na internet podpisałem bez problemu, dostałem kartę sim z modemem i wszystko działało.

#490166  autor: neoptb
 18 lip 2011, 15:43
Andrzej24 pisze:Umowę na internet podpisałem bez problemu, dostałem kartę sim z modemem i wszystko działało.
Twoje szczęscie, tak czy siak ja nigdy nie podpisuje niczego przez pośredników. Bo oni tak funkcjonują.

żyj i pozwól żyć.