• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #461753  autor: Blank
 24 lut 2011, 23:30
Dzisiaj od około godziny 21:00 w conajmniej kilku miejscach w polsce użytkownicy sieci Orange nie mają dostępu do mobilnego internetu.
Jak duża jest skala awarii nie wiadomo, ale problemy zgłaszają użytkownicy z całej polski.
Witam. Dzisiaj wieczorem pojawił się taki problem. Otóż mam Nokie 5220 i chciałem się połączyć z GG w Orange lecz nie chce się łączyć tak jakby nie było dostępu do internetu.
Szczecin,
Od kilku godzin także nie mogę połączyć się z internetem, mimo że wcześniej (dzisiaj) wszystko działało.Taryfa: Orange Free na kartęAkurat robiłem ważną pracę kontrolną, a tu naglę bęc i nie działa. Teraz piszę z Play, ale nie mogę zbyt dużo zrobić bo po to kupiłem OFnK aby nie kupować transferu w Play i teraz mnie ładnie zeżre z transferu ;(
Ta awaria internetu w Orange, to jakas większa. Nie działa też w Białej Podlasce od około 21szej
Jaworzno woj.śląskie też bez netu.
Oficjalne kanały informacyjne milczą...

Pozdrawiam, /#>X
Ostatnio zmieniony 25 lut 2011, 17:57 przez Blank, łącznie zmieniany 1 raz.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#461756  autor: tarak
 24 lut 2011, 23:48
znajomy z Rybnika który miał mi wysłać projekt również został bez internetu...

#461772  autor: kerim36
 25 lut 2011, 09:14
w jednej czesci Bielska-Bialej nie mozna bylo ustanowic polaczenia, a u mnie w drugiej wszystko dzialalo bez problemu

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#462839  autor: TomekO
 02 mar 2011, 18:18
Znowu padł internet w OFnK ? Wczoraj wieczorem też coś nie działało. Korzystam akurat z 10h dziennie i widzę kiedy pada. Do częstego korzystania raczej się nie nadaje :(

#462840  autor: maciek764
 02 mar 2011, 18:25
Ja kiedyś 3 tygodnie non stop korzystałem i raz była awaria. I tak duży współczynnik :P

#462841  autor: TomekO
 02 mar 2011, 18:27
Ja korzystałem z pakietu 2 GB w Play i może przez rok też ze 2 razy nie działało. Tylko nie 2 dni z rzędu. Rozumiem że prędkość spada jak się podłączy sporo ludzi ale teraz nie mogę się w ogóle połączyć.

[ Dodano: 2011-03-02, 19:40 ]
U mnie już działa ;)

#463126  autor: Borewicz
 04 mar 2011, 08:46
W okręgu katowickim podobno kolejna awaria. więc pewnie dziś będzie sporo problemów z siecią na południu Polski...
Współczuje i chyba muszę się rozejrzeć za nowym operatorem...

#463156  autor: telefon24
 04 mar 2011, 13:04
jeden z najgorszych operatorów internetu mobilnego, niestety...

TeleKROWA.pl – koniec dojenie Klientów – http://telekrowa.pl

#477675  autor: Orfi
 24 maja 2011, 15:57
Niestety awarie nie omijają tej sieci i aktualnie nie działa strona tzn. nie można się zalogować do Orange online i tak niestety od wczoraj, co 2 godziny przedłużają termin uruchomienia strony. Ciekawe czy chociaż podyktowane to jest jakimiś poważniejszymi zmianami wyglądu, czy po prostu zwykła awaria ?

Orfi

#477691  autor: Blank
 24 maja 2011, 17:39
@Orfi,
Awarie to hasło reklamowe Orange. A szczególnie OFnK. Ja już przestałem pisać o awariach bo to mija się z celem. Nawet nie przyznali rekompensaty za 4 lub 5 ostatnich awarii w tym roku (trwających co najmniej 6h). Internet chodzi jak chodzi, a w zasadzie się wlecze.

No, ale:
- Wczoraj i dzisiaj (teraz) mogę bez problemu zalogować się do Orange Online
- Ba, nawet sprawdzić stan ;)

Pora zrezygnować z tej beznadziejnej sieci.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#477693  autor: Orfi
 24 maja 2011, 17:50
Teraz to i u mnie też działa strona Orange, zauważyłem kilka modernizacji i to pewnie powód wcześniejszego problemu. Niestety najczęściej nie działa wtedy, kiedy akurat potrzebuję sprawdzić ile mi jeszcze pozostało limitu na transfer danych a poza limitem nie jest tam wcale tanio.

Orfi

#477699  autor: cesarz
 24 maja 2011, 18:18
Zmodernizowali stronę Orange On-line i stąd ta awaria :) Znowu będzie się trzeba uczyć gdzie co jest , ale i tak jeszcze wszystko nie działa poprawnie :(

CNN

#478155  autor: BBViki
 27 maja 2011, 07:20
do tego w głowach im się pomieszało bo nawet nie wiedzą kiedy ich matki obchodzą święto

wczoraj na pierwszej stronie przypominali ze "jutro-znaczy że dziś" jest, myślałam że to poprawią,
jednak dzisiaj patrzę, a tu wg nich dziś ?(27-go) znów mam święto - dzień świataka, brawo dla techników, programistów, czy kto tam tym się zajmuje