rogmaniek pisze:
Zresztą w POZnaniu są osiedla, gdzie operator PLAY ma więcej stacji, niż Polkomtel. W Krakowie P4 ma nawet więcej stacji od operatora Plusa. Nie wiem, jak jest we Wrocławiu, ale pewnie również miasto jest dobrze pokryte stacjami zwłaszcza NodeB i BTS'ami.
Pewnie jeszcze niektórzy dalej zgłaszają niedogodności z, np. jakością rozmów na Plusie, mimo, że mieszkają w dużym mieście. Rozumiem jeszcze, że na czas podróży, niektórzy wolą się "zabezpieczyć", przed chwilową utratą zasięgu, wybierając ręcznie sieć Polkomtel. Ale obecnie, w dużych miastach, ręczne wybieranie Plusa, mając telefon 3G, jest dla mnie bardzo dziwne i niezrozumiałe.
POZdrawiam.
Ja jestem w POZnaniu i mam wybranego ręcznie Plusa (na szczęście koniec umowy z PLAY coraz bliżej

). Przymykałem oko na małe, regularne kłopoty z zasięgiem własnym PLAY typu komunikaty "Sieć zajęta" i liczne inne problemy ale gdy ostatnio pojawiło się zjawisko zrywania połączeń po minucie-dwóch minutach rozmowy, które nie zdarza się w roamingu Plusa, ustawiłem telefon na stałe na roaming i nie jest najgorzej (poza przeraźliwym piskiem przed zestawieniem połączenia PLAY-PLAY).
Nie chce mi się wypisywać kolejnych zgłoszeń przez Play24 z trzech powodów:
1. Ile można?
2. Poprzednie nie zostały potraktowane poważnie. Żadna z odpisujących osób nie rozumiała, co czyta i co pisze.
3. W innych sieciach nie musiałem pisać żadnych zgłoszeń i baaardzo rzadko zdarzały się problemy - sieci te po prostu działały, a w PLAY-u bez przerwy coś...