KamaZ pisze:W E51 może pół dnia dłużej bateria trzyma.
Zawsze w tej Nokii mam ustawiony tryb podwójny, tylko czasami- do testów- ustawiałem na chwilę na tylko GSM. Jak dla mnie, oprócz małych wad, e51 jest super telefonem. Wyżej już pisałem o jej ważnej zalecie, czyli super czułości na zasięg UMTS 2100 MHz'ów
margeo pisze:Jeśli udostępniają roaming krajowy, to dlaczego mają go w dużych miastach blokować? Najpierw musieliby poprawić jakość i zminimalizować awaryjność.
I do tego, jak wspomniałem wyżej, musieliby mieć również pasmo 1800 MHz'ów, aby mogli zrobić porządne GSM/DCS.
margeo pisze:Niestety nokia 6220classic długością czuwania nie grzeszy, choć telefonik fajny (poza obudową, ale można się przyzwyczaić).
Też się już przyzwyczaiłem do 6220 classic. Ale jest dla mnie trochę za szeroka i ciut zbyt gruba, dlatego jakoś pewniej trzyma mi się e51. Najgorszą kwestią jest jakość materiału, dokładniej klapki. Co ciekawe, po oddaniu do serwisu gwarancyjnego (coś się stało z klawiaturą, że część znaków nie działała), poprawili coś i tak już nie "skrzypi" ta klapka

Tak też w/w Nokia ma dla mnie dwie małe zalety, tzn.
niebieskie podświetlenie, a jej symbol zawiera w sobie nazwe
O2- takiej sieci komórkowej

Dlatego tapetka, to
O2. Oczywiście dzwięki SMS-a i dzwonka, to też motywy z reklam
O2
maciek764 pisze:Ja korzystam z samego GSMu np dlatego, że w Sony Ericssonie Zylo zasięg 3G jest gorzej niż tragiczny.
Miałem kiedyś trochę SE G502. Oj, chyba większość SE ma kwestie z czułością na zasięg 3G w paśmie 2100 MHz'ów. W/w telefonik, o czym już pisałem na forum, prawie cały czas przeskakiwał z 3G na 2G i odwrotnie. Niestety przez te przeskoki, co sprawdzałem wielokrotnie, przez krótki czas
Fresh był poza zasięgiem.

Na dodatek SE G502 nie miał opcji only UMTS. Także przesiada z numerem
Fresh'a (wcześniej
Ery TT 
) na Nokię 6220 classic była korzystniejsza pod tym względem.