• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #442536  autor: rollo
 21 lis 2010, 18:55
Od kilku dni nie można aktywować kart sim Orange kupionych przez internet. Dotyczy to wszystkich kart sim Orange dostarczonych do abonenta w postaci nieaktywnej. Celem aktywacji nowej karty sim zakupionej poprzez sklep.orange.pl, należy na stronie www.orange.pl/aktywacja podać uprzednio otrzymany mailem kod aktywacyjny oraz numer seryjny karty sim.
Od kilku dni strona ta nie działa poprawnie i aktywacja jest niemożliwa.

Jak się dowiedziałem w BOK Orange, niestety jest to jedyna droga aktywacji i jedyne co można zrobić to czekać.
Karta sim zostanie co prawda aktywowana automatycznie po 7 dniach od momentu dostarczenia przez kuriera przesyłki z kartą, jednak w tym wypadku na szybkie korzystanie z usług Orange zaraz po otrzymaniu przesyłki, nie ma co liczyć.

Termin usunięcia usterki jest nieznany.

#442538  autor: Sig
 21 lis 2010, 19:25
A próbowałeś na którejś z tych kart dzwonić pod darmowy *500? W przypadku darmowego startera (u ciebie pewnie co innego), były z tego co pamiętam dwa sposoby aktywacji - kodami, lub połączeniem na *500 (samo połączenie się liczyło, z nikim nie trzeba było rozmoawiać). Ja tak właśnie katyowałem dwie karty.

#442543  autor: kerim36
 21 lis 2010, 19:37
jesli chodzi o darmowe startery to nie ma potrzeby ich aktywowania - wystarczy zadzwonic pod darmowy *500, wybrac 1 i 1 i juz mamy aktywna karte

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#442621  autor: rollo
 22 lis 2010, 08:20
Sig pisze:A próbowałeś na którejś z tych kart dzwonić pod darmowy *500?
Żeby móc zadzwonić na *500 to telefon najpierw musi być zalogowany do sieci. W tej chwili to niemożliwe. Z resztą nie wiem czy karta to w ogóle umożliwia bo to Orange Free, czyli internetowa.

#443244  autor: farqd
 25 lis 2010, 21:00
mam taki sam problem, dostalem telefon z karta sim, jednak nie moge jej aktywowac ;/

jest jakis inny sposob na aktywacje, czy pozostaje tylko czekac, az naprawia strone?