Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Dla utrzymania porządku i przejrzystości w temat, prosimy trzymanie sie zasad.
1. Zanim założysz nowy temat sprawdz czy przed chwilą, ktoś już o tym nie pisał. Wtedy lepiej dołączyć się do danego wątku, dając informacje o dalszej awarii lub jej zakończeniu.
2. Zakladając temat oznaczaj na początku kogo dotyczy problem,
np. [Orange] , [Plus], [Era], [Play], [TP] a następnie dokladnie określ problem.
Przykłady:
[Orange] Problem z doładowaniem konta prepaid.
[Plus] Awaria platformy Simplusa
[Era] Nie można zalogować sie do sieci
[Play] Nie działa Play24
Widzę, że to forum karleje bez mojej osoby...Redakcja nawet nie wie, że 15 lutego Plus na kartę zaliczył spektakularną awarię bardzo podobną do tej z zimy 2006. Właśnie skończyłem rozmowę z konsultantem i bardzo dużo użytkowników pakietu 120gb za 15pln miało piękny debet na koncie - ja minus 188,92 pln mimo posiadania 23,4 gb na koncie i 35 pln, i skrócenie ważności konta do jednego dnia ( u mnie z 11,5 miesiąca) . Dzisiaj Plus sprzątał ten syf jak zadzwoniłem i nakazałem przywrócenia ważności konta (zablokowali mi wychodzące) a co na to Plus - mam doładować za 5 pln wtedy będę miał rok a oni mi to 5 pln oddadzą na konto bankowe bądź czekać do 30 dni na rozpatrzenie reklamacji.
Wiadomo kogo to dotknęło? Tylko tych z tym pakietem czy klucz doboru był inny? Muszę teraz chyba ostrzec wszystkich znajomych, którym poleciłem Plusa :/
Ciekawe czy będzie jakiś prezent po rozpatrzeniu reklamacji. Ja tak miałem chyba w 2009 R, ale forsę oddali i kilkadziesiąt zł dostałem dodatkowo na konto, także zachowali się przyzwoicie.
Chyba skala problemu nie jest zbyt duża. Na forum Plusa zaledwie kilka osób zgłosiło ten problem. U mnie w rodzinie na żadnym numerze pre-paid problem nie wystąpił (5 numerów). Także może to mieć związek tylko z tym pakietem 120GB.
Dostałem odpowiedź na reklamację - w skrócie Plus zdebetował konto na prawie -190 pln, uniemożliwił korzystanie z usług a potem łaskawie przywrócił stan konta i pakiety, zablokował usługi wychodzące...Za te wszystkie błędy i syf ma zapłacić użytkownik .
Szanowny Panie
Odpowiadając na zgłoszenie otrzymane 17.2.2021 r. informuję, że
zapoznałem się z opisaną sprawą. Reklamacja została częściowo
uznana.
Pana roszczenie dotyczące okresu ważności dla usług wychodzących
zostało uznane. W dniu 17.2.2021 r. godz. 15:55 nastąpiło nieprawidłowe
zablokowanie usług wychodzących. Odblokowanie usług wychodzących
nastąpiło po zasileniu przez Pana konta kwotą 5 zł w dniu 17.2.2021 r.
o godz. 17:46 wraz z przedłużeniem ważności konta dla usług
wychodzących do 17.2.2022 r. Przepraszam za zaistniałą sytuację i
wynikające z niej niedogodności.
Powyższe zasilenie zwiększyło wartość konta.
Zgodnie z zapisami Regulaminu świadczenia usług telekomunikacyjnych
przez POLKOMTEL sp. z o.o. - oferty Na Kartę wartość konta to określona
w złotych polskich kwota przeznaczona przez Abonenta Na Kartę na
korzystanie z Usług dostępnych dla Abonenta Na Kartę.
Informuję, iż na chwilę obecną ww. numer jest aktywny w ofercie Na
Kartę. Mając na uwadze powyższe zapisy wyjaśniam, iż niewykorzystana
wartość konta nie podlega zwrotowi w jakiejkolwiek formie, w tym na konto
bankowe. W okresie trwania Umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych
z Polkomtel Abonent może wykorzystać wartość konta na usługi
telekomunikacyjne świadczone przez sieć Plus.
Tym samym Pana roszczenie dotyczące zwrotu dokonanego zasilenia konta
zostało odrzucone.
Bardzo niefajnie, mogli dla przyzwoitości "zwrócić" to 5zł na konto numeru, bo przecież byłeś zmuszony je wydać w celu uzyskania dostępu do połączeń wychodzących, które jak sami przyznali zostały zablokowane niesłusznie
Powiem Ci, że po wprowadzeniu VoLTE i WIFI Calling rozważałem wzięcie abonamentu w Plusie za 7 miesięcy...Plus mnie tą odpowiedzią skutecznie z tego wyleczył...Chytry dwa razy płaci w wypadku Plusa to będzie kilkaset razy:-)
Ogólnie to w nocy z 19 na 20 lipca Plus się wysypał. Początkowo padły połączenia (oprócz bezpłatnych), SMSy i net. Telefon zachowywał się, jakby albo stracił ważność konta na wychodzące, albo... numer został zablokowany - w tym czasem karta korzystała z internetu na smartfonie jako router wifi.
Aktualnie kody USSD (z wyjątkiem kodu *100#) nie działają.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2022, 12:38 przez KC-KARLOS, łącznie zmieniany 1 raz.
Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam