Witam. Po dość długiej przepychance z Play'em, postanowiłem opisać problem tutaj

mianowicie... nie dalej jak 1,5 roku temu, Play wybudował BTSa w odległości (w linii prostej) 2,2 km od mojego domu, z pełną widocznością optyczną - również z okna mojego pokoju. Ucieszył mnie ten fakt, bo dotychczas dominującą stacją był BTS Mniów/Raszówka oddalony ode mnie około 10,5 km (ale też mający widoczność optyczną) który niezbyt dobrze pokrywał zasięgiem LTE moje miejsce zamieszkania, fakt gdy trzymałem telefon w taki sposób "iż patrzył on" na stację w Mniowie, osiągi LTE były bardzo dobre, ale po schowaniu telefonu do kieszenie zrywało nawet stream 320 kbps... a teraz wracamy do nieszczęsnej stacji, która powstała w miejscowości Gliniany Las - w bliskiej okolicy masztu Plusa. Po jej uruchomieniu okazało się iż zasięg z niej dla mojej miejscowości jest szczątkowy... wręcz ona nie istnieje dla telefonu! nadal dominująca jest ta z Mniowa, a jeszcze ciekawsze jest to, że jest wiele miejsc gdzie widać cały maszt w Glinianym Lesie a telefon... loguje się nawet do zupełnie nie widocznej stacji (dla oka) z Łopuszna! wczoraj padł kolejny nowy rekord - telefon wybrał sygnał z nowo uruchomionego BTSa w Rudzie Strawczyńskiej... zrobiłem ostatnio eksperyment, jak stacja z Glinianego Lasu pokrywa zasięgiem jeszcze bliższe okolice, okazało się, że sam Grzymałków który sąsiaduje z miejscowością Gliniany Las ma problem z dobrym pokryciem... a co na to Play? uparcie twierdzą, że stacja działa prawidłowo, a ja uparcie twierdzę, że nie. I tak zgłaszam, zgłaszam... i nic się nie dzieje po za tłumaczeniami, że muszę wybudować stację bliżej mojej miejscowości

spotkaliście się z czymś takim? a może jest jakaś inna droga niż biuro obsługi by dotrzeć do osób odpowiedzialnych za technikę aby z nimi porozmawiać?