• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #374162  autor: AFTER5
 09 gru 2009, 15:54
Witam.Zawsze korzystałem z fonów SE,teraz po raz pierwszy mam Samsunga i pytanie:Czy telefony tej firmy nie pokazują czy jestem w zasięgu gprs-u bądź edge?To kwestia ustawień czy te fony tak mają?Ustawienia wap,internet są zainstalowane,w trakcie połączenia z netem pojawia się ikonka z literką E,ale znika zaraz po zakończeniu sesji.Wydaje mi się,że jeżeli jest gprs lub edge to ikonka powinna być stale widoczna.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2009, 15:57 przez AFTER5, łącznie zmieniany 1 raz.

#374164  autor: kowcio
 09 gru 2009, 15:57
AFTER5, własnie tak jest jak piszesz ;) Cały czas nie będzie się wyświetlać. Wyświetlało się w starych Samsungach (można było wyłaczyc to kodem), ale jak się okazało nie było to bez wpływu na baterię...
Poza tym jak jesteś w Orange, to wszędzie będziesz miał EDGE, jeśli będzie zasięg.

#375239  autor: AFTER5
 16 gru 2009, 15:35
To zabawka,nie telefon,zdjęć nie powiększa,wychodzą rozmazane powiększone piksele.Każda gra o rozdziałce 320x240 jest obcięta przez wirtualną klawiaturę.Nie ma szybkiego dostępu do zapisanych stacji radiowych,ani nie można ich zapisać pod własną nazwą,tylko częstotliwość.W dodatku radio jest bardzo podatne na zakłócenia.Nie można ustawić żadnej tapety flash na ekran.Wbudowana przeglądarka nie ściągnie pliku np.rar czy zip bo "nieobsługiwany format pliku".Połączenie z netem udaje się raz na dzień,co chwilę wyskakuje komunikat-"Niespodziewany błąd"lub"Brak odpowiedzi".SE W200i który ma tylko gprs szybciej otwiera strony wap,i to 2 x szybciej.Czcionka jest niewyraźna,rozmazana.Fon leży w pudełku i się kurzy:-)Po co ten szajs brałem???.bang.