• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #356436  autor: Jackyy
 30 sie 2009, 19:20
Witam. Kupiłem Samsunga U900, który do mnie jeszcze nie dotarł. Mam pytanie. Telefon był kupiony w Erze, ale nie ma simlock'a. Era już wypuszcza fony bez sima. I tu pytanie. Czy będę miał te głupie powitanie ery, ikonę Blueconnect w menu? Jeśli tak to jak to usunąć, bo tel. ma służyć w sieci Orange.
Możliwe, że topic w złym dziale. Jeśli tak proszę o przeniesienie.
Thx za odp. i pzdr.

#356438  autor: elrond
 30 sie 2009, 19:33
Oczywiście, software to software - więc wszystkie erowe dodatki zostaną. Sam posiadam telefon z Ery, używam w Play i elementy zainstalowane przez Erę są nadal.

Mam inny model telefonu, ale Era zbytnio nie zaśmieca telefonów. W moim jest jedynie logo Ery na powitanie, jeden dzwonek, jeden motyw no i Blueconnect. A nie jak to robi Orange ładując Orange Menu. Da sie z tym wytrzymać.

Jeśli jednak bardzo by to przeszkadzało, to trzeba by udać się do jakiegoś komisu i zmienić oprogramowanie na niebrandowane. Jednak pamiętaj, że wówczas jeśli telefon jest na gwarancji, stracisz ją.

#356440  autor: yagi
 30 sie 2009, 19:33
Powitania Ery nie bedzie tylko powitanie Samsunga. BC bedzie chyba w menu, ale nie jestem pewny na 100%.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#356441  autor: kowcio
 30 sie 2009, 19:36
yagi pisze:Powitania Ery nie bedzie tylko powitanie Samsunga. BC bedzie chyba w menu, ale nie jestem pewny na 100%.
Zapewne przypiszą BC do skrótów- na prawy klawisz funkcjonalny.
Cóż, dzwonek sobie zmienisz, tapetkę też, motyw także, skróty powinieneś też zmienić, zostanie jedynie logo przy uruchamianiu telefonu, oraz zmienione zostają niektóre nazwy w menu. Np. Zamiast "Internet" będziesz miał "Blueconnect". Nie przejmuj się, miałem trochę telefonów z Ery i problemów nie widziałem ;-)

#356530  autor: Jackyy
 31 sie 2009, 09:05
A ta ikonka od neta w menu to będzie inaczej wyglądała? Chodzi mi o to czy ikona bd miała wygląd BC czy normalna ikona tylko podpis Blueconnect?
A ten klawisz funkcjonalny to też bd napis na nim BC?

EDIT: ten telefon był kupowany przez neta w Erze i dostarczany przez kuriera. Jest faktura i karta gwarancyjna. Tylko karta gwarancyjna jest pusta. Jak bd z gwarą na fona? Uznają czy nie?

#356773  autor: b@sho
 01 wrz 2009, 10:32
Z gwarancją nie będzie problemu. Dokumentem najważniejszym jest faktura. I dzięki niej możesz spać spokojnie. Gdybyś miał wypełnioną kartę, a nie posiadał dowodu kupna (faktura, paragon), tel mógłby nie zostać przyjęty na gwarancję. Zatem wypełniona karta gwarancyjna jest drugorzędną sprawą. Jednak jeżeli Cię ona męczy to podejdź ze wszystkim do jakiegokolwiek salonu cholEry z papierami i całym kompletem, a oni uzupełnią ją Tobie bez żadnych problemów.

Co do ikonki ikona będzie raczej inaczej wyglądała. Pewności nie mam po nie miałem szajsunga z brandowanym softem w sowich łapach, ale telefonach innych marek widać inną ikonkę (n.p. w SE jest kulia ziemska z napisem blueconect).

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#356806  autor: Jackyy
 01 wrz 2009, 13:10
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Dziś dostałem telefon. Jedyne co jest "erowskie" to tapeta przy włączaniu fona oraz ta ikonka BC. Są jeszcze tapety i dzwonki, ale już pozmieniane. Reszta jest ok. Lepsze może to jak soft Orange :mrgreen:
Mam pewien problem. Telefon nie widzi tapet z karty pamięci z mojej poprzedniej Nokii. Karta to 2GB Kingstona. Nokia widzi tapety tak samo komputer rozpoznaje. Dlaczego U900 ich nie widzi. Folder jest, ale w folderze pusto.

#356820  autor: kowcio
 01 wrz 2009, 14:13
Jackyy, bo nie sformatowałeś karty pamięci w U900. Skopiuj dane z karty pamięci na komputer, sformatuj ją w U900 i później np. za pomocą kabelka przekopiuj dane.

#357767  autor: Jackyy
 05 wrz 2009, 18:19
Dzięki wszystkim. Temat można zamknąć :wink: