• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #349010  autor: vinc
 27 lip 2009, 22:21
W moje ręce właśnie trafił ten model Samsunga, więc jeśli macie jakieś pytania zapraszam do dyskusji.

Obrazek

#349014  autor: orson_dzi
 27 lip 2009, 22:42
Standard, czyli nie zapomnij (jak to często bywa ;) ) o jakości rozmów i wygodzie wysyłania wiadomości.
Oprócz tego, chętnie dowiedziałbym się jak wygląda ta większa skala baterii. W starszych Samsungach jak były jedna kreska na trzy, to było wiadomo, że trzeba go naładować, bo w każdej chwili może nam odmówić posłuszeństwa.
Jak w przypadku Samsunga, czyli jak wyglądają sławne ograniczenia? Tzn. wyświetlanie plików z dłuższymi nazwami niż 52 znaki, przeglądanie zdjęć i filmów z karty na pełnym ekranie. Jak czytałeś może mój test G600, to tam pisałem o tym, że zdjęcia i filmy z pamięci telefonu spokojnie idą na pełnym ekranie, po przeniesieniu na kartę już nie można tego zrobić, a jak się je zrzuci znowu na telefon, to fullscreena dalej nie ma. Oprócz tego słynny dźwięk sms-a, jak z motywami i javą? To chyba tyle ;) .

[ Dodano: 2009-07-27, 22:44 ]
A i jeszcze jedno. Jak z oszczędzaniem baterii? Samsungi przy słabej baterii zawsze przygasały wyświetlacz i pozwalały tylko na dzwonienie i pisanie, reszta funkcji stawała się niedostępna. Czy tu też to jest i czy można to wyłączyć?
No i dobre by było jakieś porównanie aparatu, do innego popularnego modelu, jak K800i, U900 czy jakiś inny Samsung.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#349191  autor: vinc
 28 lip 2009, 21:19
orson_dzi spokojnie :mrgreen:

Oki to zaczynam ;-)

Jakość rozmów jak to bywa u Samsunga czyli dobra, ale do LG brakuje. Klawiatura do pisania sms'ów bez T9 całkowicie się nie nadaje. Większa skala baterii nie jest super dokładna i kreska kresce nierówna. Jeszcze zbyt krótko mam ten telefon by dokładnie powiedzieć kiedy szukać ładowarki. Wiadomo, iż to zależy od intensywności korzystania z telefonu. Pobawię się to dam dokładnie znać, ale dziś rano miałem dwie kreski i niewiele korzystałem z telefonu (ok. 30 minut, kilka sms'ów plus parę fotek oraz delikatna zabawa galerią i takie tam :) ) teraz niedawno po krótkiej rozmowie pozostała jedna kreska. Problem wyświetlania filmów i zdjęć po przeniesieniu na kartę pamięci nie występuje. Jako dźwięk sms można ustawić dowolny plik o dowolnej długości. Oszczędzanie energii w dalszym ciągu występuje i nie zrobisz fotki itd. podczas gdy jest prawie rozładowana bateria :?

Co do reszty to jeszcze nie zdążyłem sprawdzić, ale zapewne z biegiem czasu napiszę co i jak ;)

Obrazek

#349853  autor: stamir
 02 sie 2009, 11:15
Witam ! Właśnie wczoraj zainteresowałem się Samsungiem S7350. Skoro go testujesz to chyba jesteś najlepszym obecnie źródłem informacji. Zawsze lepiej mieć informację od kogoś kto kiedykolwiek bawił się tym telefonem niż od osób, które nigdy nie miały go w ręku. Od Ciebie chciałbym (jeśli oczywiście mogę) uzyskać krótką informację. Chciałbym się dowiedzieć tylko czy według Ciebie telefon Samsung S7350 spełnia moje wymagania :
1) Klawiatura, słownik T9 itd. - czasem piszę naprawde sporo smsów i wygodna klawiatura się bardzo przydaje.
2) Aparat - Czasem idąc ulicą czy gdziekolwiek będąc gdy coś mnie zainteresuje, po prostu wyciągam telefon i robie zdjęcie. Zależy mi wtedy na dobrej jakości.. . Miminum aparat 3,2 mxp. Czy S7350 robi dobre zdjęcia?
3) Dźwięk - tutaj są dwie strony. Jedna to muzyka. Muzyki w telefonie słucham praktycznie cały czas... mp3 i radio.. więc zależy mi aby ich jakość była dobra. Druga strona to połączenia. W moim obecnym LG KU250 osoba, która ze mną rozmawia po prostu często mnie nie słyszy, przerwa - problem z połączeniem z mojej strony. W S7350 połączenia są dobre i nie ma problemu z kontaktem z inną osobą?
4) Bateria - Chciałbym aby mój nowy telefon wytrzymywał bez ładowania jak najdłużej. Abym nie musiał go ładować codziennie lub co drugi dzień.
5) KU250 czasem bez powodu sam się wyłącza. W S7350 takie sytuacje tez się zdarzają?
Tak jak pisałem w innym dziale.. w nowym telefonie nie musze mieć WiFi i systemu. Z internetu w telefonie nie korzystam. Chodzi mi tylko o baterie, klawiature, aparat i dźwięk.
Bardzo mi zależy na Twojej opinii. Na pewno będą one pomocne dla mnie i pomogą mi zdecydować czy Samsung S7350 jest tym telefonem, którego tak szukam.. .
Pozdrawiam

stamir

#349981  autor: vinc
 02 sie 2009, 22:04
stamir pisze:1) Klawiatura, słownik T9 itd. - czasem piszę naprawde sporo smsów i wygodna klawiatura się bardzo przydaje.
Klawiatura nie jest wygodna i tak jak pisałem wyżej sprawę ratuje trochę T9, ale jest to wyłącznie półśrodek.
stamir pisze:2) Aparat - Czasem idąc ulicą czy gdziekolwiek będąc gdy coś mnie zainteresuje, po prostu wyciągam telefon i robie zdjęcie. Zależy mi wtedy na dobrej jakości.. . Miminum aparat 3,2 mxp. Czy S7350 robi dobre zdjęcia?
Zdjęcia są bardzo dobre jak na 5Mpix w telefonie.
stamir pisze:3) Dźwięk - tutaj są dwie strony. Jedna to muzyka. Muzyki w telefonie słucham praktycznie cały czas... mp3 i radio.. więc zależy mi aby ich jakość była dobra. Druga strona to połączenia. W moim obecnym LG KU250 osoba, która ze mną rozmawia po prostu często mnie nie słyszy, przerwa - problem z połączeniem z mojej strony. W S7350 połączenia są dobre i nie ma problemu z kontaktem z inną osobą?
O jakości połączeń pisałem wyżej. Natomiast sam dźwięk odtwarzacza i mp3 są na dobrym poziomie, ale nie jest to typowo muzyczny telefon i do najlepszych modeli SE serii "w" lub do Nokii 5800 brakuje...
stamir pisze:4) Bateria - Chciałbym aby mój nowy telefon wytrzymywał bez ładowania jak najdłużej. Abym nie musiał go ładować codziennie lub co drugi dzień.
Niestety tu bateria jest bardzo słaba i ładowanie co dwa-trzy dni przy średnim korzystaniu to konieczność. Przynajmniej mi nie wytrzymał pełnych trzech dni przy skromnym korzystaniu z telefonu i wbudowanego aparatu.
stamir pisze:5) KU250 czasem bez powodu sam się wyłącza. W S7350 takie sytuacje tez się zdarzają?
Nie miałem takich problemów.

Obrazek

#350887  autor: katee83
 07 sie 2009, 08:41
Witam. Mam pytanie odnośnie tego telefonu (s7350). Nie mogę ustawić mp3 jako dzwonek połączenia głosowego. Jak wybieram z dzwonków z galerii telefonu, to wszystko jest ok. Jak tylko ustawie sobie jakieś mp3 na dzwonek, to jak dzwonię, to jest cisza (nie gra). Wszystko jest ustawiane w profilu "Normalny" i zgodnie z instrukcją obsługi. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki Kasia

Kasia

#351236  autor: vinc
 08 sie 2009, 22:02
katee83 widocznie coś nie tak z softem, ponieważ u mnie taki problem nie występuje.
orson_dzi pisze:Oprócz tego słynny dźwięk sms-a, jak z motywami i javą?
Niestety problem z javą ciąg dalszy...

Obrazek

#351479  autor: katee83
 10 sie 2009, 08:30
Okazało się, że tylko niektóre mp3 nie chodzą jako dzwonki (dziwne). Trochę szkoda. Korzystając jeszcze z okazji, czy jest możliwość aby po wygaśnięciu ekranu (po zamknięciu tel) wyświetlała się na min np. godzina i data? tak jak w Nokiach jest. Miałam Samsunga e250 i nie było takiej możliwości, a pani w salonie odpowiedziała mi, że jest taka możliwość w s7350 jest. Niestety nie umiała mi powiedzieć gdzie tego szukać. Pozdrawiam katee83

Kasia

#351515  autor: orson_dzi
 10 sie 2009, 12:07
W E250 dało się zobaczyć godzinę przez przytrzymanie klawisza głośności w górę lub w dół. Wtedy na białym tle się godzina pojawiała.
Nie wiem jak w tym modelu, ale to vinc też możesz wrzucić w test, bo to dla wielu osób problem w Samsungach, że nie ma godziny zawsze widocznej.

#351593  autor: vinc
 10 sie 2009, 19:35
katee83 pisze:Korzystając jeszcze z okazji, czy jest możliwość aby po wygaśnięciu ekranu (po zamknięciu tel) wyświetlała się na min np. godzina i data? tak jak w Nokiach jest.
Niestety nie ma takiej możliwości, a przynajmniej nie znalazłem jej nigdzie. Jednak tak jak pisze orson_dzi wystarczy przycisnąć jakikolwiek klawisz by móc sprawdzić godzinę na pulpicie.

Obrazek

#352009  autor: katee83
 12 sie 2009, 13:55
Ok. Dzięki za info. A może orientujecie się czy jest możliwość ustawienia tak głośności dzwonka, żeby od samego początku dzwonił głośno, a nie jak teraz, że najpierw jest cicho, a potem robi się głośno. Trwa to ok. 2-3 sek i jest to trochę denerwujące, bo nie czasem nie słyszę jak ktoś puści mi sygnał.

Kasia

#352011  autor: orson_dzi
 12 sie 2009, 14:15
Z tym chyba nic nie zrobisz. Większość Samsungów tak ma niestety.

#352015  autor: kowcio
 12 sie 2009, 14:26
katee83, dokładnie. To jest takie zabezpieczenie przed uszkodzeniem słuchu. Nawet w 6300 mam takie coś ;) Poza tym telefon chyba nie służy do puszczania sygnałów :)

#352085  autor: vinc
 12 sie 2009, 19:18
katee83 tak jak napisali przedmówcy, czyli nie ma możliwości wyłączenia tego.

Obrazek

#352630  autor: maniak^^lg
 15 sie 2009, 13:39
mam pare pytań
1 jaki format nagrywania jest wideo i czy odtwarza .avi i czy w płytce jest program do konwertowania na divix
2 czy głośnik jest mocny tzn. w autokarze np. pks słychać mocno i na słuchawkach bardzo mi na tym zależy
3 karta sd 4gb lub wyżej jak zachowuje się telefon muli??
4 czy na smsa można ustawiać normalne dźwięki w starych nie szło tylko systemówki :P
5 jakość obudowy nosze kome między kluczami drobniakami itp. ostre przedmioty czy się nie rysuje
6 autorotacja na co ona działa wiem że filmy obrazy a co z dokumentami internet i może w menu??
7 w końcu jaki ma wyświetlacz 2,6' czy 2,8' mi mówili z rodziny centymetr konwenter masz w komie i do sklepu ale mi sie nie chce lecieć z resztą to obciach :)
8 czy ma tv-out a jak ma to jakie kable bo w pudełku nie ma

wstydzę się tego forum i admina co robi co mu się podoba ^^

#352718  autor: orson_dzi
 15 sie 2009, 23:48
To tak co wiem.
maniak^^lg pisze:czy odtwarza .avi i czy w płytce jest program do konwertowania na divix
Avi. to nie divix?
maniak^^lg pisze:czy na smsa można ustawiać normalne dźwięki w starych nie szło tylko systemówki
Nauczyli się i już można.
maniak^^lg pisze:w końcu jaki ma wyświetlacz 2,6' czy 2,8'
2.6", a i to może niecałe, ew. jak coś to bardzo minimalnie więcej ale na pewno nie 2.8".

#353388  autor: vinc
 18 sie 2009, 19:18
maniak^^lg pisze:1 jaki format nagrywania jest wideo i czy odtwarza .avi i czy w płytce jest program do konwertowania na divix
Nagrywa w MPEG4. Odtwarza DviX, XviD, MPEG4, H.263, H.264
maniak^^lg pisze:2 czy głośnik jest mocny tzn. w autokarze np. pks słychać mocno i na słuchawkach bardzo mi na tym zależy
Nie jakiś super głośny, ale na ulicy czy w autobusie na pewno usłyszysz. Na słuchawkach też nie jest bardzo głośny, ale nie tak by nic nie słyszeć.
maniak^^lg pisze:3 karta sd 4gb lub wyżej jak zachowuje się telefon muli??
Teoretycznie obsłuży karty do 16GB. Na pewno 4GB nie muli.
maniak^^lg pisze:4 czy na smsa można ustawiać normalne dźwięki w starych nie szło tylko systemówki :P
Odpowiedź znajdziesz we wcześniejszych postach...
maniak^^lg pisze:5 jakość obudowy nosze kome między kluczami drobniakami itp. ostre przedmioty czy się nie rysuje
Każdy telefon w takim towarzystwie się porysuje i tu s7350 nie jest wyjątkiem.
maniak^^lg pisze:7 w końcu jaki ma wyświetlacz 2,6' czy 2,8' mi mówili z rodziny centymetr konwenter masz w komie i do sklepu ale mi sie nie chce lecieć z resztą to obciach :)
2,6"
maniak^^lg pisze:8 czy ma tv-out a jak ma to jakie kable bo w pudełku nie ma
Nie ma.

Obrazek

#353397  autor: maniak^^lg
 18 sie 2009, 20:08
a wideo 700x480 dotyczy też filmów czy tylko nagrywania tzn odtwarza film nie nagrany a jakiś normalny o tych parametrach na całym ekranie?
czy ma zawieszke na smycz? :smt006

#353625  autor: vinc
 19 sie 2009, 19:55
Filmy są wyświetlane na całym wyświetlaczu.
maniak^^lg pisze:czy ma zawieszke na smycz?
No co Ty?! Pewnie, że ma zaczepkę na smyczkę ;)

Obrazek

#353628  autor: maniak^^lg
 19 sie 2009, 19:56
i gitara jak go kupie zrobie dokładny opis dzięki a to jest to po prawej strony takie czrne obok przycisku na aparat