• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #341516  autor: Yakuza1818
 17 cze 2009, 20:47
Mam problem :smt010 , dzisiaj dostałem moją kartę zamówioną z Allegro to ta i we wcześniejszym poście pisałem z zapytaniem czy będzie ona pasowała i działała poprawnie z tym telefonem, dostałem odpowiedź że spokojnie będzie działać. Otóż po rozpakowaniu pudełka i wsadzeniu karty do telefonu po pierwsze nie pokazuje się ikona karty na wyświetlaczu, po drugie jak wchodzę w moje pliki to nie ma w ogóle folderów z karty pamięci. I co mam oddać tą kartę? Nie za bardzo mogę. I mam jeszcze pytanie poza tematem, może się na pozór wydać banalne ale obczaiłem już wszystkie funkcje w tym fonie ale nie umiem włączyć drugiego aparatu (tego z przodu). Proszę o szybko odpowiedź. Pozdrawiam :-D
Ostatnio zmieniony 17 cze 2009, 20:57 przez Yakuza1818, łącznie zmieniany 2 razy.

#341517  autor: kowcio
 17 cze 2009, 20:58
Poprawiłem nazwę tematu i pisownię.
Yakuza1818 pisze:I mam jeszcze pytanie poza tematem, może się na pozór wydać banalne ale obczaiłem już wszystkie funkcje w tym fonie ale nie umiem włączyć drugiego aparatu (tego z przodu). Proszę o szybko odpowiedź. Pozdrawiam :-D
Zacznę od końca, bo tutaj będzie najprostsza odpowiedź- obawiam się, że nie włączysz tej kamerki.. Pewnie służy ona tylko i wyłącznie do video-konferencji.
Co do karty pamięci- spróbuj ją włożyć do innego telefonu, oraz do swojego telefonu inną.
Ew. spróbuj podłączyć telefon w trybie pamięci masowej, jeśli dałoby się (albo przez czytnik, jeśli takowy posiadasz) sformatuj ją na komputerze, później na telefonie jak ją telefonik zobaczy.

#341523  autor: Yakuza1818
 17 cze 2009, 21:15
Niemam czytnika ale kablem usb by sie dało? Jeśli tak to co konkretnie mam zrobić? Próbowałem do mojego fona wsadzić karte micro sd i działała normalnie, potem do innego telefonu wsadzilem tą nową i też nie czytało.

#341524  autor: kowcio
 17 cze 2009, 21:27
Yakuza1818 pisze:Próbowałem do mojego fona wsadzić karte micro sd i działała normalnie, potem do innego telefonu wsadzilem tą nową i też nie czytało.
To spokojnie możesz kartę odesłać do sprzedawcy- dogadajcie się, że Ty wyślesz mu te kartę, a on Ci nową przyśle, bo ta popsuta jest. Niestety chyba nic innego nie zrobisz ;/

#341527  autor: Yakuza1818
 17 cze 2009, 21:35
A niemógłbym jej włożyć do telefonu i telefon podłączyć do komputera kablem usb potem jak sie pokaże karta to ją jakoś sformatować?

#341531  autor: kowcio
 17 cze 2009, 21:47
Yakuza1818 pisze:A niemógłbym jej włożyć do telefonu i telefon podłączyć do komputera kablem usb potem jak sie pokaże karta to ją jakoś sformatować?
Mógłbyś, ale ja wątpię w to, czy się da. Jak jej telefon nie widzi, to nie sformatujesz jej za pomocą telefonu i USBka. Próbuj, do odważnych świat należy ;)

#341591  autor: yagi
 18 cze 2009, 09:58
kowcio pisze:Mógłbyś, ale ja wątpię w to, czy się da. Jak jej telefon nie widzi, to nie sformatujesz jej za pomocą telefonu i USBka. Próbuj, do odważnych świat należy ;)
Popieram - jak telefon jej nie odczyta to komp jej nie zobaczy...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)