• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #324184  autor: mpp08
 20 mar 2009, 23:11
Witam. Otóż mam problem z Samsungiem U900. Programem BitPim wgrywam wszystko zgodnie z instrukcją, czyli tworzę podfolder w Media\Games i wrzucam tam aplikację Java: pliki jar i jad. Potem rozłączam kabel od komputera, zgodnie z instrukcją klikam Update media database, Update Java DB and Create AX Dat File, wszystko ładnie pięknie, ale... telefon po tym wszystkim, choć jest wykonane poprawnie nie widzi nawet utworzonego nowego folderu, a tym bardziej znajdujących sie tam plików. Długo próbowałem, ale nie chce go za nic zobaczyć. Co mogę jeszcze zrobić? Dzięki z góry za odpowiedzi.

Dodam, że jak utworzyłem folder Gry i tam mogę wszystko pododawać i telefon to widzi. Niestety po Update media database, Update Java DB and Create AX Dat File telefon widzi dalej oba pliki jad i jar, ale niestety dana aplikacja się nie uruchamia, bo pisze, że format pliku jest nieobsługiwany...

#324693  autor: sondejm
 22 mar 2009, 20:30
Mam to samo z niektórymi aplikacjami w GTS7330, większość -98% działa.
Czy wszystkie aplikacje które instalujesz nie chcą działać czy może jakaś działa?

Wszystko co robię, robię najlepiej...!!!
JAK POTRAFIĘ!!!

#324700  autor: nemo2009
 22 mar 2009, 20:49
Po co tak sobie komplikowac życie,czy ten wap taki bardzo drogi? Wchodzisz na waptr..... nie wiem ,czy mogę cały adres podac,ale chyba nie-i sciągasz do woli,aż sie tel zagrzeje.

#324706  autor: sondejm
 22 mar 2009, 21:09
Bardzo drogi nie jest, ale kryzys trwa a kabel free, poza tym kwestia względności, oto przykład:
Ostatni biling:
Pakietowa transmisja danych wysłane - 5200 KB -> 5.20 zł
Pakietowa transmisja danych odebrane - 11600 KB -> 11.60 zł
+VAT = 20zł
A to były 3 sesje po 1÷1,5h i 2 razy SKYPE beta
Aplikacje 200-400KB 15 szt z czego 3 zostawiłem więc po 6 zł za jedną, no tak, taniocha.

JAK POTRAFIĘ!!!

#324712  autor: nemo2009
 22 mar 2009, 21:27
To gdzie tak drogo?Kupujesz sobie kartę Playonline za 19 zł{1 GB. transferu przez 2 tyg} i śmigasz do woli.Potem możesz kartę doładowac za 50zł i masz 4 GB transferu.W Kościerzynie chyba jest 3 G Playa.Ten Twój Samsung jest super do internetu.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#324720  autor: sondejm
 22 mar 2009, 21:48
Mam stałkę 2Mb, laptopa i kabelek, poza tym samsungi nie obsługują przez Wap aplikacji powyżej (chyba?)300 KB a takich dużo- kabelkiem bez limitu. Aplikacje w telefonie spełniają w moim przypadku rolę awaryjną i informacyjną (Skype, GG, OPERA i QrCode kilkanaście kopii) używam gdy nagle potrzeba. Przełożenie karty i logowanie trwa ok 1 min + druga min spowrotem, utrata historii połączeń i SIMLOCK, eeee.. wolę kabelek raz na tydzień 10 min i mam co chcę:)

JAK POTRAFIĘ!!!

#324758  autor: mpp08
 22 mar 2009, 23:32
Chyba coś na początku przekombinowałem, bo usunąłem na samym początku grę z poziomu telefonu i potem nic nie widziało. Moja wina, przyznaje się. Jak się skapnąłem, to prawie wszystka JAVA do 1mb uruchamia się i działa w miarę poprawnie. Szkoda tylko, że nie da się wgrać nic >1mb. Trzeba mieć trochę cierpliwości do tego telefonu, ale potem idzie już z górki :). Ale ogólnie telefon fajny tak na marginesie. Sorki, za zamieszanie tym tematem.

#324763  autor: nemo2009
 23 mar 2009, 00:07
sondejm pisze: poza tym samsungi nie obsługują przez Wap aplikacji powyżej (chyba?)300 KB
Tak na marginesie,nie jest to prawdą{sprawdzone praktycznie na U700}.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#324764  autor: sondejm
 23 mar 2009, 00:14
E250 i S7330 nie obsługują. Empirycznie sprawdziłem, jestem użytkownikiem.
Może wyrażenie globalne "Samsungi" było na wyrost, a może po prostu niektóre wersje softu nie obsługują.

JAK POTRAFIĘ!!!