Ziel` pisze:1) Jak to jest z baterią w tym modelu? Zależy mi, żeby długo trzymała, około 4-5 dni, natomiast z pewnych stron dowiaduję się, że jego maksymalny czas czuwania to 300 h, z innych - 175 h. W tym momencie nie wiem, komu wierzyć i czego się spodziewać, stąd też moje pytanie - ile trzyma wam bateria i przy jakim użytkowaniu?
Pewnie te 300h jest właściwym czasem. Telefon wytrzyma 4-5 dni przy minimalnym użytkowaniu. Przy średnim coś ok 3 dni, przy dużym- wiadomo, jeden/półtora dnia..
Ziel` pisze:2) Czytałam opinie, że głośnik w tym telefonie trzeszczy i słabo przez niego słychać rozmówcę. Naprawdę tak jest?
Ale gdzie tam. To w ogóle niepodobne do Samsunga. Na pewno komuś się nudziło i bzdury wypisał
3) Czytałam również opinie dotyczące wszystkich / większości / części (niepoprawne skreślić) Samsungów, że jeśli wyciszy się dźwięki w telefonie, to nie słychać dzwoniącego budzika. Prawda to czy fałsz i czy dotyczy to J200?
Przetestowałem na swoim starym Samsungu- budzik budzi na wyciszonym.. Gorzej, jak wyłączysz telefon, w ten czas niestety budzik pewnie nie będzie budzić (może jest tutaj inaczej, jeżeli Samsung poprawiło to).
Ziel` pisze:4) Czy dzwonki są głośne? Wolałabym usłyszeć na mieście, czy ktoś do mnie dzwoni lub czy dostaję smsa.
Raczej tak. Są telefony, które mają bardzo ciche dzwonki, J200 do nich nie należy. Bez obaw, możesz wyruszyć w miasto bez obaw
Ziel` pisze:5) Czy organizer posiada kalendarz i notatki? Bo to są dwie funkcje, z których najczęściej w telefonie korzystam.
Kalendarz na pewno, co z notatkami to nie wiem, w starym X200 mam funkcję "Lista zadań"- podobna do notatnika, ale przecież możesz sobie napisać notatkę w SMSie i ją zapisać
6) Na koniec - jakiej jakości zdjęć się spodziewać? Nie trzeba mi wyśmienitych zdjęć rodem z wypasionej cyfrówki, ale wiem, że czasami 1,3 Mpix w jednym telefonie nierówne jest 1,3 Mpix w innym.
Zdjęcia są przeciętne, na dworze dobre. Gorzej w pomieszczeniach

Ale jak na telefon nie jest źle
Ogółem bardzo ciekawy telefon za dość stosunkową niewygórowaną cenę.