• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #281494  autor: BL9393
 05 sie 2008, 22:36
Witam,

Posiadam (niestety) Samsunga U700 z którego zchodzi to sreberko którym jest pokryty przedni panel slidera. Pod sreberkiem jest plastik w lekko kremowym odcieniu :(
Wysłałem wiadomość do PLAY (tam zakupiłem ten telefonik około rok temu)
Witam, posiadam Samsunga U700 (zakupiony wraz z abonamentem), niestety przedni panel slidera jest pokryty "sreberkiem" które z czasem schodzi i widać biały plastik pod spodem :( czy mogę oddać telefon w ramach gwarancji do serwisu celem usunięcia tego mankamentu poprzez pokrycie/wymianę slidera? Pozdrawiam
a w odpowiedzi otrzymałem informację:
Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie, przesłane za pośrednictwem strony internetowej dnia 2 sierpnia 2008 roku, dotyczące telefonu Samsung U700. Informujemy, że zdzierająca się farba z obudowy telefonu jest to fabryczna wada tego modelu i taka usterka nie jest objęta gwarancją.
Czy ktoś zna może koszt takiej naprawy lub spotkał się już z tym problemem?

czas na Orange

#281496  autor: Prometo
 05 sie 2008, 22:40
Moim zdaniem skoro napisali, że jest to wada fabryczna tego telefonu to podlega reklamacji. Zobacz dokładnie co jest napisane w gwarancji.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#281501  autor: BL9393
 05 sie 2008, 22:52
w piątek będę miał wolne to ją przeczytam ;)

dziękuję za wskazówkę :)

czas na Orange

#281502  autor: kowcio
 05 sie 2008, 22:53
Prometo pisze:Moim zdaniem skoro napisali, że jest to wada fabryczna tego telefonu to podlega reklamacji.
Dokładnie.
Ta odpowiedź mnie troszkę rozbawiła- jedno dla mnie wyklucza drugie..
BL9393, ja prędzej napisałbym do Samsunga, aniżeli do Play'a w takiej sprawie.
Na 99% przyjmą Ci do serwisu- gdzieś czytałem o podobnym problemie i Samsung podjął się napraw tego telefonu. Tylko to już było jakiś czas temu i nie pamiętam gdzie to czytałem.
Spróbuj oddać- nic nie tracisz, możesz tylko zyskać ;)

#281503  autor: BL9393
 05 sie 2008, 22:58
Oddać mogę zawsze bo rozmawiałem z pracownikiem salonu i on przyjmnie ale powiedział że nie gwarantuje iż przyjdzie naprawiony. W piątek zrobię sobie wycieczkę i pojadę go oddać :)
Ewentualnie wróci :)

Dziękuję wam za pomoc :)

czas na Orange
 #282500  autor: motokitty
 12 sie 2008, 14:46
Witam
mam taki sam problem jak Wy i nie wiem co robic

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 83762.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... d292a.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 31f32.html

dodam, ze mam tą cholere od kwietnia 2008 i mam dosc tej badziewnej komorki

i co mam kupic nowa obudowe do niej za ok 120 na allegro?

pozdr motokitty

#282507  autor: mol
 12 sie 2008, 15:15
No przecież jest już wszystko opisane. Zanieś do serwisu, a jak nie przyjmą to wtedy kupisz obudowę ;]
 #282518  autor: tomko111
 12 sie 2008, 15:50
BL9393 pisze:Witam,

Posiadam (niestety) Samsunga U700 z którego zchodzi to sreberko którym jest pokryty przedni panel slidera. Pod sreberkiem jest plastik w lekko kremowym odcieniu :(
Wysłałem wiadomość do PLAY (tam zakupiłem ten telefonik około rok temu)
Witam, posiadam Samsunga U700 (zakupiony wraz z abonamentem), niestety przedni panel slidera jest pokryty "sreberkiem" które z czasem schodzi i widać biały plastik pod spodem :( czy mogę oddać telefon w ramach gwarancji do serwisu celem usunięcia tego mankamentu poprzez pokrycie/wymianę slidera? Pozdrawiam
a w odpowiedzi otrzymałem informację:
Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie, przesłane za pośrednictwem strony internetowej dnia 2 sierpnia 2008 roku, dotyczące telefonu Samsung U700. Informujemy, że zdzierająca się farba z obudowy telefonu jest to fabryczna wada tego modelu i taka usterka nie jest objęta gwarancją.
Czy ktoś zna może koszt takiej naprawy lub spotkał się już z tym problemem?
Proponowałbym zanieść telefon do punktu Play, jeżeli jest to wada fabryczna (jak napisał konsultant) to muszą Ci wymienić nieodpłatnie obudowę.

Na innym forum czytałem, jak i wiem osobiście, że w niektórych przypadkach wymieniają, w niektórych nie.

Zawsze odradzałem kupna tego telefonu, ponieważ obudowa tego Samsunga strasznie szybko się zdziera, a związku z tym telefon wygląda później nieestetycznie.

Życzę szczęścia.

#285058  autor: grzemach
 26 sie 2008, 19:29
ja już raz wysłałem do serwisu z tego powodu mojego U700. Rezultat? Wymienili mi cały przedni panel. Teraz przymierzam się do kolejnej wysyłki i jak tylko zostanie naprawiony do sprzedania tego telefonu. Bo to totalny BUBEL! Nikomu go nie polecam, chyba sobie kupię jakąś Nokię teraz...

"Zawsze odradzałem kupna tego telefonu, ponieważ obudowa tego Samsunga strasznie szybko się zdziera, a związku z tym telefon wygląda później nieestetycznie."
Tutaj masz rację... Niestety myślałem że on będzie jak D500, telefon nie do zajechania, można było robić z nim dosłownie wszystko a on nadal wyglądał jak nowy. Ale przez U700 trochę się zraziłem do tej marki :(

#285264  autor: BL9393
 27 sie 2008, 19:48
Ja dzisiaj po ponad 2 tyg od oddania telefonu do salonu PLAY, otrzymałem swojego Samsunga z nowym panelem przednim :)

Jest tylko pewien problem... Samsunga oddawałem przez ten panel, a w serwisie jako bonus wymienili mi oprogramowanie z tego modyfikowanego przez PLAY na standardowy soft Samsunga :( Telefon teraz razi na pomarańczowo, język polski to tak mniej więcej jest w tym telefonie, bo znalazłem 1 opcję po angielsku, a 4 w bliżej nieokreślonym języku :( Dodatkowo na ekranie głównym nie mam już napisów Wiadomości i PLAY, a brzydkie ikonki przypisane do klawiszy funkcyjnych. Jedyny plus tego softu to możliwość regulowania czułości klawiszy dotykowych (poziomy: 1, 2 i 3).

Czy mogę w jakiś sposób legalnie odzyskać posiadany wcześniej soft?

Z góry dziękuję za pomoc

czas na Orange

#288381  autor: grzemach
 14 wrz 2008, 22:56
BL9393 pisze:Czy mogę w jakiś sposób legalnie odzyskać posiadany wcześniej soft?
Jedynie przez zmianę softu możesz to zrobić, a to jest niedozwolone przez nieuprawnionych pracowników, czytaj możesz tylko w firmowym serwisie Samsunga (ewentualnie posiadającym odpowiednie uprawnienia, co sprowadza się do tego samego).
Które przyciski nie są przetłumaczone? Ja po wymianie softu znalazłem tylko 'Drzemka' w budziku jakoś śmiesznie napisana (z dziwnymi znaczkami) i chyba jeszcze w jednym miejscu, ale mi wymienili na soft z PLAY

Pozdrawiam

#292373  autor: Ricky Walters
 12 paź 2008, 17:27
Może jednak nie na temat, ale jednak z nim związane:
Czy u700 w wersji czarnej też ma problem złażącej farby? Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.

#292603  autor: grzemach
 13 paź 2008, 23:48
Ricky Walters pisze:Może jednak nie na temat, ale jednak z nim związane:
Czy u700 w wersji czarnej też ma problem złażącej farby? Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Mogę jedynie powiedzieć co słyszałem, ale słyszałem że czarny nie ma tego problemu

#292606  autor: skalarek
 14 paź 2008, 00:25
Dżizus (że się tak wyrażę).

Idź do jakiegoś porządnego konsultanta.

Masz problem z obudową U700 ?? Telefon pójdzie do Samsunga i wymienią obudowę bo uznają to za wadę.
Brakuje softu Playa bo go wykasował serwis Samsunga ?? Telefon pójdzie do Playowego serwisu i wgrają soft. Podobno robią to przy byle okazji. Powód jest.

Na forum wiele razy o tym było.