• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #243853  autor: aleksch
 04 sty 2008, 17:52
Witam, od paru dni posiadam samsunga j600e i już mam jeden problem. Mianowicie za nic w świecie nie mogę podłączyć go do PC przez kabel USB, nie wykrywa urządzenia (raz wykryło przez chwile jako przenośny dysk ale nie dało sie otworzyć). Instalowałam oprogramowania z CD dołączonej do kompletu - nic. Probuje przez dodaj nowe urządzenie - nic. przez menadżera - nic. "urządzenia może nie działać poprawienie" bo nie znajduje oprogramowania z płyty. Z tego co wiem to powinno od razu wykrywać jako dysk przenośny D, E, F czy jak kto tam ma i już można wszystko wrzucać do telefonu jak na pendriva. Jeżeli ktoś wie jak ten problem rozwiązać pomóżcie, proszę. A i dodam jeszcze że w tel. normalnie pisze, kabel usb podłączony jak podłączam i odłączony jak odłączam od pc.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2008, 18:22 przez aleksch, łącznie zmieniany 1 raz.

#243854  autor: mation
 04 sty 2008, 18:01
click!
zainstaluj. moze pomoze.

#243973  autor: stefciu66
 05 sty 2008, 12:11
czesc tez tak mialem z poczatku ale zainstalowałem od nowa wszystko i teraz smiga ty tez tak zró i bedzie chodizło

#244134  autor: aleksch
 05 sty 2008, 22:14
Dokładnie wszystko trzeba skasować i sprobować od nowa. Juz wszystko ok śmiga :D dzieki za pomoc :)

ps. choc myslałam że instalowanie programu nie bedzie potrzebne, ze wyczyta go jako przenosny dysk ale nie. Przenośny dysk jest chyba zarezerwowany dla karty pamieci, tak mi sie wydaje.

Ale chociaz dzieki programikowi moge dowolnie przycinac mp-trojki :)

#258208  autor: Hoser
 25 mar 2008, 12:19
stefciu66 pisze:czesc tez tak mialem z poczatku ale zainstalowałem od nowa wszystko i teraz smiga ty tez tak zró i bedzie chodizło
wszystko skasowałem i zainstalowałem od nowa i dalej mi nie wykrywa sprzętu już nie wiem co robić

#258689  autor: aleksch
 27 mar 2008, 16:14
mi po długiej udręce wszystko śmigało, az do czasu gdy pare dni temu chciałam coś szybko wrzucić na telefon. i znów nie chciał połączyć :evil: spróbowałam pare razy podłączając najpeierw kabel do pc a potem do telefonu i na odwrót ale to nic nie dało :( w końcu dałam spokój bo juz nie mam siły ani czasu zeby sie z tym meczyc. skorzystałam z opcji przed komputer na inny telefon i blutaczem do mnie :lol: ale to nie zmienia faktu ze dalej jestem w kropce :smt010

#287789  autor: Lorrine
 11 wrz 2008, 12:51
Najlatwiej jest uzywac tego smiesznego adaptera do kart pamieci SD - nie trzeba niczego instalowac - dziala tak jakbys wlazyl kazda inna karte... z kablem usb tez mialam problem na poczatku, ale zainstalowalam stery z plyty i dzialo potem elegancko, ale i tak uzywam adaptera - to najlatwiejsze rozwiazanie. :-)

#292195  autor: aleksch
 11 paź 2008, 20:02
Już wszystko jasne, po długich męczarniach okazało się że mam walnięty kabel, który łączył tylko jak się go włożyło do komputera do połowy :shock: na innym kablu śmiga wszystko ok, tylko że teraz mam już dostęp do komputera z wejściem na sd i problem rozwiązany :D teraz pojawił się inny z nie trzymającą baterią i przerywaniem rozmów za każdym razem po 4 min. i 5 sek. ale to nie na ten temat :|