• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #361140  autor: kociak
 22 wrz 2009, 14:24
Witam wszystkich serdecznie,
Model U900 mam dopiero od kilku dni, generalnie bardzo mi się podoba. Mam tylko mały problem z wyświetlaczem. Po zakończeniu użytkowania tel (dzwonienia, pisanie sms itd), gdy zamknę klapkę tel po chwili gaśnie i wyświetlacz jest ciemny, wygląda jakby tel był wyłączony. Chciałabym zapytać czy to jest stała cecha tego telefonu i czy nie ma możliwości ustawienia jakiegoś wygaszacza ekranu (np. zegar)???
Kolejnym problemem jest też ten klawisz dostępu do internetu na panelu dotykowym. Wiem, że temat był wcześniej poruszany, ale może ktoś "obczaił" jakiś sposób na zablokowanie go??? :)
Z góry bardzo dziękuję za wszystkie informacje.
Pozdrawiam.

#361148  autor: orson_dzi
 22 wrz 2009, 14:46
Chciałabym zapytać czy to jest stała cecha tego telefonu i czy nie ma możliwości ustawienia jakiegoś wygaszacza ekranu (np. zegar)???
Oszczędzanie energii to standard w Samsungu. Możesz co najwyżej zwiększyć czas podświetlenie ekranu w ustawieniach.

A ikony na panelu przecież można zmienić. Też w którymś menu w ustawieniach to powinno być.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#361542  autor: vooyoo
 24 wrz 2009, 14:27
Dokładnie, ten telefon ma słabą baterię a wygaszacz by go wykończył w parę godzin.
Ikony menu dotykowego można zmienić poza centralną (środkową) ikoną. W menu producenta jest tam "menu" w menu brandowanym (operatora) jest niestety "internet"
Jedyne co to ustawić w ustawieniach przeglądarki domyślną stronę jako pustą (nie pamiętam czy się dało) albo jakiś bzdetny ciąg znaków. Przycisk nie zniknie ale przy przypadkowym naciśnięciu wywali błąd połączenia