• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #272763  autor: MorfeuszQ
 21 cze 2008, 10:15
mam taki problem, zainstalowałem samsung pc studio 3 i sterowniki usb z płytki którą dostałem z telefonem, samsung pc jest w najnowszej wersji i gdy podłączam telefon przez kabel to w komórce pisze " tryb pc studio włączony", ale komputer nie widzi telefonu i nie jest to wina sprzętu gdyż inne urządzenia po podłączeniu sprawnie działają .... co mi doradzacie, prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 21 cze 2008, 21:17 przez MorfeuszQ, łącznie zmieniany 2 razy.

#272765  autor: Mikii
 21 cze 2008, 10:24
Ja tez taki problem mialem. Problem byl ze zla kolejnoscia czynnosci( tak mi goscio z serwisu mowil). Zeby dobrze dzialalo zrob tak:
1. Włoż koncowke kabla USB do komputera.
2. Otworz w kompie PC studio
3. podłacz komorke do USB
Ja najpierw podłaczalem telefon i pozniej wlaczalem PC Studio. Jezeli nie podziala, to sprubuj tak ze starsza wersja PC Studio np. 2

POzdrawiam

#272769  autor: MorfeuszQ
 21 cze 2008, 10:49
teraz zauważyłem że po podłączeniu do komputera, komputer nierozpoznaje sprzętu .... wiec może to wina tego usb driver czy cos .....

#272778  autor: kowcio
 21 cze 2008, 11:22
Wejdź w menu, ustawienia, telefonu, tryb USB, zaznacz "Pamięć masowa".
i podłącz telefon do kompa. Podobny problem miała koleżanka w E250 i to pomogło.

Poza tym zmień temat na następujący: [U900] Problem z USB.

#272780  autor: MorfeuszQ
 21 cze 2008, 11:41
ale co zrobic z tym nierozpoznawaniem sprzętu przez komputer... on juz widzi telefon ale nie wie co to jest ... i tu pytanie czy musze sciągać jakies oprogramowanie czy cos takiego ... bo już nie wiem co zrobić .....

#272824  autor: user_delete3
 21 cze 2008, 15:35
Delete
Ostatnio zmieniony 09 lip 2008, 18:32 przez user_delete3, łącznie zmieniany 1 raz.

#272860  autor: MorfeuszQ
 21 cze 2008, 19:10
Robiłem tak kilka razy ... do tego ściągnąłem te oprogramowanie z neta i nic ... komputer nie rozpoznaje urządzenia

#272909  autor: user_delete3
 22 cze 2008, 08:33
Delete
Ostatnio zmieniony 09 lip 2008, 18:04 przez user_delete3, łącznie zmieniany 1 raz.

#275145  autor: Crash Bandicoot
 05 lip 2008, 20:43
Aby PC Studio działało trzeba z płyty jeszcze zainstalować USB Driver. Wtedy komp normalnie wykrywa telefon.

#281851  autor: saxon
 07 sie 2008, 22:56
zrób tak: wejdź na ustawienia - telefon - ustawieniaUSB i zaznacz samsung pc studio - ja tak mam i działa

#294924  autor: martushka18
 28 paź 2008, 15:11
NIE PRAWDA SAXON!
to nic nie da mialam ten sam problem ale 4 godziny szukania rozwiązania po necie mi pomogło dzieki innemu forum. USTAW W USTAWIENIACH USB OPCJĘ "PYTAJ PRZY KAZDYM POŁĄCZENIU" I WTEDY MOZNA ZA KAZDYM RAZEM JAK SIE POŁĄCZY Z KOMPEM WYBRAC CO JEST POTRZEBNE "PC STUDIO" ODTWARZACZ MULIMEDIALNY"CZY "PAMIĘĆ MASOWA". NASTĘPNIE WPISZ KOD: *#726872# TELEFON WYKONA JAKIES TAM POLECENIE I JEST GOTOWY DO PODŁACZENIA DO KOMPA I SAM AUTOMATYCZNIE SIĘ ZAINSTALUJE ZE WSYZTSKIMI STEROWANIKAMI PRZY PIERWSZYM PODŁĄCZENIU(ALE MUSISZ MIEC ZAINSTALOWANY WCZESNIEJ PROGRAM PC STUDIO I ZAKTUALIZOWANY"LIVE UPDATE"). I PO PROBLEMIE!! Jesli ktos bedzie miał z tym problem nadal lub z usatwieniami do opcji "telefon jako modem" zapraszam do mnie na priv lub GG chętnię pomogę Bo sama się nad tym ścierałam pół dnia!Pozdrawiam! :-D :lol: 8) :-) :) :mrgreen: :D

Życie jest piękne....

#345669  autor: MaxMonroe
 10 lip 2009, 08:34
martushka18 pisze:NIE PRAWDA SAXON!
to nic nie da mialam ten sam problem ale 4 godziny szukania rozwiązania po necie mi pomogło dzieki innemu forum. USTAW W USTAWIENIACH USB OPCJĘ "PYTAJ PRZY KAZDYM POŁĄCZENIU" I WTEDY MOZNA ZA KAZDYM RAZEM JAK SIE POŁĄCZY Z KOMPEM WYBRAC CO JEST POTRZEBNE "PC STUDIO" ODTWARZACZ MULIMEDIALNY"CZY "PAMIĘĆ MASOWA". NASTĘPNIE WPISZ KOD: *#726872# TELEFON WYKONA JAKIES TAM POLECENIE I JEST GOTOWY DO PODŁACZENIA DO KOMPA I SAM AUTOMATYCZNIE SIĘ ZAINSTALUJE ZE WSYZTSKIMI STEROWANIKAMI PRZY PIERWSZYM PODŁĄCZENIU(ALE MUSISZ MIEC ZAINSTALOWANY WCZESNIEJ PROGRAM PC STUDIO I ZAKTUALIZOWANY"LIVE UPDATE"). I PO PROBLEMIE!! Jesli ktos bedzie miał z tym problem nadal lub z usatwieniami do opcji "telefon jako modem" zapraszam do mnie na priv lub GG chętnię pomogę Bo sama się nad tym ścierałam pół dnia!Pozdrawiam! :-D :lol: 8) :-) :) :mrgreen: :D
Niestety nic to nie dało windows dalej wykrywa Samsunga jako "Nieznane urządzenie" probowałem na 3 komputerach nawet ściągałem nowe drivery ze strony producenta próbowałem wgrać same drivery potem pc studio (pc studio aktualizowałem) efekt zawsze ten sam. Windows nie widzi telefonu, już ręce załamuje :(.

Gdzieś na 100 prób raz mi się udało ale na chwilke ... połączył się zsynchronizował ale po ponownym podłączeniu dalej to samo .... nie wiem już czy to kable czy złącze może.

Czy ktoś rozwiązał ten problem .... ?