• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #294952  autor: bartek93
 28 paź 2008, 18:44
Witam! Ostatnio znalazłem się w posiadaniu owego modelu. Miał simlocka Plusa ale już zdjąłem. Niestety został plusowski soft który denerwuje, gdyż sam używam karty ery. Tu pada moje pytanie: Czy w bezpieczny sposób mogę sam kablem USB (dostarczonym z telefonem) wgrać inny? I skąd go pobrać? Interesuje mnie czysty soft (taki jakbym kupił telefon bez umowy) lub ostatecznie Ery. Z góry dzięki za pomoc :D

...:::GALAXY LITE:::...

#294956  autor: kowcio
 28 paź 2008, 19:04
Z tego co wiem, to nie wgrasz softu do tego telefonu zwykłym takim kabelkiem USB, jaki Ci dodali do zestawu... Idź do komisu i Ci wymienią za opłata rzędu kilku zł. Samemu też nie kombinuj, szczególnie gdy się nie znasz. Coś nie tak zrobisz i zostaniesz z telefonem na lodzie.
Co Ci przeszkadza w sofcie Plusa? W D900i także mam wywalonego SIM-LOCKa i jakoś soft mnie nie wkurza. Widać tylko nad jednym z klawiszy funkcjonalnych napis "Plus.pl"- jako skrót do przeglądarki internetowej, oraz w menu nie ma pozycji WEB/Internet, tylko jest Plus.pl oraz przy uruchamianiu telefonu jest animacja Plusa ;) Mnie to osobiście nie przeszkadza, telefon rzadko wyłączam więc ta ostatnia oznaka softu z Plusa mnie nie dotyczy ;)

PS. Jak zmienisz sobie soft, to tracisz gwarancję... Po ściągnięciu sim-locka nie straciłeś gwarancji- takie rzeczy tylko w Plusie.

#294958  autor: bartek93
 28 paź 2008, 19:08
ahaa dzięki

...:::GALAXY LITE:::...

#295156  autor: PingNoMore
 29 paź 2008, 22:14
kowcio pisze:Z tego co wiem, to nie wgrasz softu do tego telefonu zwykłym takim kabelkiem USB
No w serii J to nie, ale np w serii Z wgrywa się bez problemu.

#299017  autor: kamil1221
 21 lis 2008, 22:42
Zawsze możesz pokombinować.
Na stronie ASAP Samsunga jest dostepny oryginalny soft do J700 oraz program Downloader.

Tu na Chomiku w garerii możesz pobrać downloadera oraz (jak wgram już) softa do J700.

Zawsze możesz sprawdzić czy zadziała.