• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #290160  autor: swist666
 27 wrz 2008, 12:30
Witam,

Mam następujący problem z U600. Telefon jest sporadzony z anglii i zamiast usługi internet pod 4ta pozycja w menu mam "web'n'walk". Po wejściu w tą zakładkę pojawia się u góry napis "select one to launch" a pod spodem widzę jedynie pusty ekran.. pod klawiszami f-cyjnymi są hasła "launch" i "back"... jak skonfigurować internet w tym telefonie - wg. strony orange powinno to wyglądać trochę inaczej - czy muszę zmienić soft czy jest jakieś inne rozwiązanie?

pozdrawiam, swist

[ Dodano: 2008-09-27, 12:37 ]
oczywiście w ustawieniach skonfigurowałem profil internetu

ps. sieć to orange

#290165  autor: Adaśek
 27 wrz 2008, 12:57
Mam następujący problem z U600. Telefon jest sporadzony z anglii i zamiast usługi internet pod 4ta pozycja w menu mam "web'n'walk". Po wejściu w tą zakładkę pojawia się u góry napis "select one to launch" a pod spodem widzę jedynie pusty ekran.. pod klawiszami f-cyjnymi są hasła "launch" i "back"... jak skonfigurować internet w tym telefonie - wg. strony orange powinno to wyglądać trochę inaczej - czy muszę zmienić soft czy jest jakieś inne rozwiązanie?
Masz fona z angielskiej sieci tmobile stąd web'n'walk które w Polsce nie działa. A żeby skonfigurować neta to wyślij sobie sms-a konfigurującego z strony orange, zainstaluj operę mini i net bezie hulać w twoim fonie. A i usuń ustawienia tmobile.

#290166  autor: swist666
 27 wrz 2008, 13:04
a jak zainstalować operę skoro internet nie działa?? na operamini.com pisze "Point your phone's WAP browser to http://mini.opera.com/ and click on Download Opera Mini."

jak to zrobić bez internetu?:P da się jakoś przez kabel?

#290167  autor: mol
 27 wrz 2008, 13:15
swist666 pisze:a jak zainstalować operę skoro internet nie działa?? na operamini.com pisze "Point your phone's WAP browser to http://mini.opera.com/ and click on Download Opera Mini."

jak to zrobić bez internetu?:P da się jakoś przez kabel?
A nie możesz po prostu najpierw skonfigurować internet a dopiero potem zainstalować opere ?

#290209  autor: swist666
 27 wrz 2008, 18:21
mam juz opere ale nadal mam problem - kazda strona zwraca blad - "Temporary server error. Please try again later (503)"

czym to jest spowodowane??