Witam
Ostatnio zniknęła mi ikonka karty pamięci, która była z lewej strony u góry. Normalnie karta działa w smartfonie, aparat fotograficzny zapisuje zdjęcia, itp. Co zrobić? Czy zostaje tylko reset?
Czy jest to aż tak istotna dla Ciebie ikona? Przyznam, że w natłoku powiadoimień na belce ostatnią rzeczą jaką chciałbym widzieć nad zegarem na ekranie, to zbędzie zajmująca miejsce ikona od posiadania karty pamięci. Ja bym się cieszył na Twoim miejscu.
Kartę microSD mam już w telefonie. Po podpięciu do komputera przez USB widzę tylko sterowniki oraz to, że rozpoznano jako urządzenie przenośne (WIndows 7, Windows . Jak dostać się do danych na karcie?
W Opcjach Programistycznych włączyłem Debugowanie USB. Niestety nie pomaga. Nadal nie mogę dostać się na komputerze do danych na karcie SD. Co to może być?
Sam smartfon próbowałeś przywrócić do ustawień wabrycznych? Próbuję wyeliminować wszystkie możliwości zanim się okaże, że telefon trzeba dać na serwis.
Podpinasz telefon do kompa przez kabel jak zwykle. Na belce powiadomień pojawia ci się:
Klikasz w tą opcje i wybierasz przesyłanie plików:
Powiaja ci się w Mój Komputer karta pamięci i pamieć telefonu.
Zresetowałem ustawienia, zainstalowałem aktualizację (m.in. systemu), włączyłem debugowanie. Nadal mam problem aby Windows widział kartę jako partycję/pendrive.
Włączyć debugowanie USB, kliknąć OK w komunikat przesyłanie plików USB. W (mój) Komputer odnaleźć Nokia 3, kliknąć i pojawi się karta pamięci oraz pamięć wewnętrzna. W razie kłopotów rozwinąć belkę i kliknąć ładowanie.
Od Androida 4.4 karta pamięci nie pojawia się jako kolejna litera (pendrive)