• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #722614  autor: saleen
 04 cze 2014, 20:39
Witajcie, od 2009 używam iOS (iPhone) ale ostatnio zastanawiam się nad zmianą na Androida, mam związku z tym kilka pytań od laika w tym systemie - nigdy nie miałem urządzenia na Androidzie

1. Czy Android posiada też automatyczna kopie zapasową w chmurze po WiFi (zdjęcia, video, SMSy, kontakty itp cała zawartośc telefonu) tak jak iCloud w iOS (tu wykonuje się automatycznie co noc po podłączeniu do ładowarki)?

2. Czy można swobodnie przenosić zawartość urządzenia (kontakty, skrzynka SMS, album aparatu itp) pomiędzy urządzeniami? (np używam Xperii Z, stwierdzam że chcę wypróbować Samsunga S4 - da się przenieść wyżej wymienione dane w sposób najlepiej w pełni zautomatyzowany?)

3. W sumie mniej istotne - ale da się może przenieść całą skrzynkę SMS z iOS?

#722683  autor: dwaeuro
 05 cze 2014, 00:25
1. Są chmury, lecz niestety nie działa to tak fajnie. Aplikacja od googla nie zbiera wszystkich danych. Samsung ma to fajnie rozwiązane w backupie i w Kies'ie, ale też nie jest to tak idealne jak iCloud.

2. Tak, kontakty masz na gmailu, sms - za pomocą wbudowanej aplikacji, albo czymś ściągniętym z marketu. Zdjęcia też bez problemu.

3. Da się, lecz jest z tym trochę zabawy i z tego co pamiętam trzeba kupić program.
W nowszych Samsungach Kies pozwala na ściągnięcie z iTunes'a sms-ów.

Nowa Huta Wolne Miasto!

#725521  autor: mwwlodek
 15 cze 2014, 23:41
Masz taki problem, że przechodzisz z dwóch konkurencyjnych systemów operacyjnych. Tak samo jak nie wyślesz zdjęcia z androida na iPhone. Jednakże jest możliwość przeniesienia SMS. Czy robi się automatyczny backup mi się robi z albumu za kaźdym razem jak się połączę z siecią wifi. Między androidami takie życzy są banalnie proste jeden program i gotowe.