• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #695708  autor: jovo
 03 lut 2014, 18:46
Od grudnia posiadam w/w telefon. Zauważyłem, że ma straszny problem z łapaniem sygnału gps. Gdy jadę samochodem często go gubi... Podobnie ma się sytuacja z różnego rodzaju aplikacjami wykorzystującymi sygnał. Gdy załączę internet aby złapać sygnał gps(w aplikacji endomondo - program dla osób aktywnych) nie ma możliwości wychwycenia. Dopiero po zresetowaniu telefonu wszystko wraca do żywych. Problem pojawia się również przy starcie programu(już podczas samego biegu), mimo iż pokazuje, że sygnał jest OK to przez jakieś 2-10min telefon nalicza mi czas nie łapiąc sygnału z trasy.
Podobna sytuacja ma sie gdy przez bluetooth chce połączyć się np. z słuchawkami bezprzewodowymi. Każdy sprzęt domowy i telefony(nawet te dużo gorsze) łapią sygnał bez problemu. Mój telefon nie daje rade i choćbym nie wiem co robił nie wyłapuje owego sprzętu.

Co może być przyczyną ?
Ostatnio zmieniony 15 lut 2014, 14:45 przez jovo, łącznie zmieniany 1 raz.

#696526  autor: Lukasz88
 07 lut 2014, 08:25
Jaką masz wersję oprogramowania i czy próbowałeś aktualizować przez PC ? U mnie taki problem absolutnie nie występuje. GPS łapie szybko i nie gubi zasięgu podobnie jak bluetooth. Firmware D80210f-SEA-XX

#696681  autor: jovo
 07 lut 2014, 21:33
Wersja androida 4.2.2 wiec najnowsza dostępna dla tego modelu. Z sygnalem GPS juz sie uporałem dzięki instalacji programu wzmacniającego jego siłe. Teraz łapie sygnał nawet w bloku mieszkalnym. Niestety problem z bluetooth mam do teraz i owych sluchawek nadal telefon nie widzi....