maniek89 pisze:1. Czy po to aby wrzucic pliki musze koniecznie używać HTC Sync? (ten program od HTC).
Nie musisz.
maniek89 pisze:2. Czy zwyczajnie mogę podpiąć telefon kablem i wyskoczy mi wtedy dysk wymienny tak jak w poprzedniej e72? Czy będą na karcie odpowiednio utworzone foldery np muzyka, obrazy, żebym wiedział co w który bez szkody dla telefonu mogę wrzucić?
Dokładnie jest tak jak piszesz. Masz foldery "music", "pictures", "video". Oczywiście możesz utworzyć własny folder ze zdjęciami i nazwać go jak chcesz. Obrazy będą się wyświetlały w galerii albo w innym programie do otwierania obrazków.
maniek89 pisze:3. Czy po każdorazowym wrzuceniu muzyki na HTC muszę uaktualniac fonotekę jak to było w nokii? Czy po prostu HTC sam aktualizuje odtwarzacz automatycznie po odpięciu go od komputera.
Aktualizacja muzyki na Symbianie w Nokii to było chore... Na szczęście tutaj nie ma czegoś takiego. Wrzucasz muzykę i nic nie musisz robić aby była widoczna w odtwarzaczu.Playlisty możesz sobie ułożyć
maniek89 pisze:4. Często system sam się aktualizuje, aplikacje też pobierają aktualizacje kiedy mają połączenie z siecią. Czy podczas aktualizacji systemowych pobieranych przez telefon moge stracić pliki? Zastanawia mnie to, ponieważ podczas instalacji bądź to łatek systemowych przez telefon bądź aktualizacji aplikacji zawsze mam komunikat co zmiany wprowadzaja i do czego mają dostęp - jedną z takich opcji jest "modyfikowanie i usuwanie zawartości karty SD" czy jakos tak. Mam się tym przejmować czy nie? Nie chce by po jakiejś aktualizacji systemu bądź tez aplikacji okazało się że straciłem ważne dla mnie dane, które przed aktualizacją posiadałem.
To jest zabezpieczenie producentów na wypadek "co by było gdyby". U mnie w Androidzie 4.0.4 mimo aktualizacji nic nie ginie, nic nie przepada. Co więcej. Aktualizując całe oprogramowanie telefonu nie straciłem żadnego pliku, kontaktu ani smsa. Także nie ma się czego bać.
Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71