• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #680750  autor: Karolcia1
 06 gru 2013, 21:31
Witam, planowałam zakup tego telefonu, aczkolwiek po takiej recenzji poważnie się nad tym zastanawiam: http://www.youtube.com/watch?v=ZTvau667Kt8 .
Wynika z niej że w smartfonie bateria trzyma bardzo krótko, zdjęcia są beznadziejnej jakości a połączenia to już się nie mówi z opóźnieniem itp.
Do tego bardzo sporym problemem jest pamięć a raczej jej brak i proszę mi wytłumaczyć, dlaczego po włożeniu karty do 32gb nie możemy na karcie instalować gier, aplikacji itp. dlaczego mimo, że one będą to nie będą chodzić, z tego filmiku wynika wyraźnie że do dyspozycji mamy tylko średnio 2gb a jak wiadomo to jest zdecydowanie za mało.

Mógłby ktoś to sprostować, albo potwierdzić? Jak jest z tą pamięcią, połączeniami, baterią i aparatem - faktycznie jest tak źle?
Ostatnio zmieniony 28 gru 2013, 15:28 przez Karolcia1, łącznie zmieniany 1 raz.

#680752  autor: Ramirez
 06 gru 2013, 21:42
Nie ma czegoś takiego jak dobra bateria i telefon na androidzie. Druga sprawa przenoszenie aplikacji na karte pamieci. To jest zwyczajnie taki kaprys producenta aby telefon nie był za dobry ale podobno w nowszej wersji oprogramowania juz mozna przenosic na karte pamieci. Ale to ktos musi potwierdzic. Tylko nie wiadomo czy kazdy telefon dostał aktualizacje oprogramowania. Takie zwykłe z czystym oprogramowaniem to na pewno a od operatorów to loteria.
A moze masz numer w playu?? Bo jak tak to juz na starcie wybij sobie ten telefon z głowy. Podobno nie za bardzo sobie on radzi z zasiegiem tej sieci.

#680789  autor: darek638
 07 gru 2013, 02:34
Mam L9 w Virgin. Nie mam z nim najmniejszego problemu. W domu najlepszy zasięg mam od Play i nie doświadczyłem żadnych problemów z zasięgiem. Baterię można zajechać w kilka godzin. To żaden problem ale nie korzystając dużo z internetu, gier itp. można osiągnąć 1,5 dnia.

Nigdy więcej Play.

#680822  autor: Ramirez
 07 gru 2013, 12:06
Mozna było wyczytac jak ludzie narzekaja na playa i L9 ze starym oprogramowaniem, ze sa problemy z zasiegiem. Widac to poprawiono.