• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #677811  autor: sacria
 26 lis 2013, 18:47
Może jestem blondynką, ale mam problem i może ktoś akurat szybko udzieli mi odpowiedzi;)

Mam zsynchronizowane kontakty z gmaila z telefonem i chcę to zmienić. W Kontaktach mi tego nie wyświetla, natomiast kiedy wysyłam sms i wybierać odbiorcę z książki to wszystkie adresy mailowe również tam są;/ Jak się tego pozbyć?

Z góry dziękuję za odpowiedź:)

#677812  autor: wtd
 26 lis 2013, 18:55
Nie pamiętam dokładnej ścieżki, ale z grubsza to będzie coś w stylu ustawienia>konta>gmail i tam musisz odznaczyć synchronizację kontaktów.

#677817  autor: sacria
 26 lis 2013, 19:07
Właśnie wyłączyłam już synchronizację kontaktów, zaznaczyłam też w samych kontaktach, że ma wyświetlać tylko te z numerem... a przy wysyłaniu smsa ciągle są maile z gmaila;/

[ Dodano: 2013-11-26, 19:08 ]
Właśnie już usunęłam synchronizację kontaktów gmail, poza tym ustawiłam też w kontaktach wyświetlanie tylko kontaktów z numerem telefonu, jednak przy wysyłaniu smsa- nadal mam widoczne mnóstwo maili z gmaila;/

#677826  autor: wtd
 26 lis 2013, 19:47
Nie wiem na jakiej zasadzie działają kontakty w androidzie, ale może po wyłączeniu synchronizacji kopia w telefonie i tak zostaje i trzeba je ręcznie usunąć?

#678327  autor: sacria
 28 lis 2013, 19:07
Własnie chodzi o to, że nie mam jak usunąć ich ręcznie, bo nie ma ich wcale w kontaktach...
Tylko przy wybieraniu odbiorcy sms się wyświetlają.

Ściągnęłam sobie GO SMS Pro i tutaj tych kontaktów już nie ma- tylko tak umiałam pozbyć się problemu;)

#678328  autor: wtd
 28 lis 2013, 19:09
Pewnie w kontaktach masz zaznaczone żeby pokazywał tylko te z numerem. Gdzieś w ustawieniach można ustawić żeby pokazywał wszystkie i wtedy można wywalić je.